allnews-epirus

Νέα δίωξη κατά 7 ατόμων για μίζες στα εξοπλιστικά

Ακόμα μία υπόθεση με παράνομες αμοιβές τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ, που φέρονται να διακινήθηκαν από τη γερμανική εταιρεία Daimler σχετικά με προμήθειες του Δημοσίου στρατιωτικών οχημάτων και ανταλλακτικών εξαρτημάτων, παίρνει τον δρόμο για το εδώλιο, καθώς χθες ασκήθηκε ποινική δίωξη για σοβαρότατα αδικήματα σε βάρος επτά εμπλεκόμενων προσώπων.
Οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αντώνης Ελευθεριάνος άσκησαν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος γνωστού επιχειρηματία, που αντιπροσωπεύει την εταιρεία Daimler στην Ελλάδα, καθώς επίσης εναντίον ακόμη έξι προσώπων που διετέλεσαν κρατικοί αξιωματούχοι από τον Νοέμβριο του 1997 μέχρι τον Απρίλιο του 2004 και ανώτατοι υπάλληλοι της γερμανικής εταιρείας μέχρι το 2011.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, φέρεται να προέκυψαν στοιχεία για παράνομες αμοιβές που διακινήθηκαν κατά τη φάση της προετοιμασίας υπογραφής και ακολούθως της εκτέλεσης των επίμαχων συμβάσεων, κατά την περίοδο όπου υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Οι μίζες που διακινήθηκαν από τα «μαύρα ταμεία» της κατασκευάστριας εταιρείας φέρεται ότι αφορούν ποσά συνολικού ύψους τουλάχιστον δύο εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν από το 2001 και μετά σε κρατικούς αξιωματούχους μέσω εταιρικών λογαριασμών τρίτων προσώπων και άλλων τεχνασμάτων.
Η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση αφορά κατηγορίες για: ? Δωροδοκία υπαλλήλου σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που επισύρει ποινή μέχρι ισόβιας κάθειρξης.
  • Δωροληψία υπαλλήλου κατ' επάγγελμα σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
  • Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
ΕΘΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη