allnews-epirus

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Στα 340 δισ. ευρώ τεκμηριωμένα οι γερμανικές αποζημιώσεις


  Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Επιτροπής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από τους συμμετέχοντες στην Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών και τους συντάκτες του πορίσματος για τις ελληνικές αξιώσεις από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
   Η πρόεδρος της Βουλής και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έδωσε έμφαση στο ύψος των δίκαιων και τεκμηριωμένων και μη αμφισβητούμενων ελληνικών απαιτήσεων, όπως τις χαρακτήρισε, που φθάνουν στα 340 δισ. ευρώ.
    "Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του", επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής. 
   Παράλληλα, η κ. Κωνσταντόπουλου, επιτέθηκε σε όσους ισχυρίζονταν στο παρελθόν ότι δεν υπάρχει φάκελος και έγγραφα στοιχεία για τις αξιώσεις της Ελλάδας. "Κάποιοι διαβεβαίωναν και ισχυρίζονταν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία. Μόλις πριν τρία χρόνια λέγανε ανεδαφική αυτή την αξίωση που είναι απόλυτα στοιχειοθετημένη", συμπλήρωσε.
   Από την πλευρά του, ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Παναγιώτης Καρακούσης, ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, τόνισε ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας έχει απεμπολήσει, ή αποσύρει καμία απαίτηση της, ούτε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο".
   Ο διευθυντής του Οργανισμού Δημόσιου Χρέους, Δημήτρης Τσάκωνας, ανέλυσε την μεθοδολογία η οποία χρησιμοποιήθηκε για να προσδιοριστούν οι οφειλές και κατ΄επέκταση οι σημερινές απαιτήσεις, τονίζοντας ότι "είναι συντηρητική και αξιόπιστη και δύσκολα κάποιος θα έρθει να πλήξει, ή να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της έκθεσης". "Μελέτη και μεθοδολογία έχουν ένα κοινό στοιχείο. Την αξιοπιστία», τόνισε.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη