allnews-epirus

ΣΑΜΑΡΑΣ: Κάνετε πραξικόπημα με δημοψήφισμα παρωδία



Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον ότι προχωρεί σε πραξικόπημα κάνοντας ένα δημοψήφισμα παρωδία, που καλεί τον λαό να αποφασίσει με ένα «ναι» ή ένα «όχι» αν θα βγει από το ευρώ και την Ευρώπη.

«Καλείτε το λαό να εγκρίνει ο ίδιος την αποκοπή του από την ΕΕ. Αυτό που θα κληθούν να πουν οι Έλληνες πολίτες δεν είναι ένα ναι ή ένα όχι στα 8,5 δισ. ευρώ που προτείνει η τρόικα ή η κυβέρνηση Τσίπρα» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Το λέω ξεκάθαρα, θέλουμε οι Έλληνες να είμαστε σταθερά στην καρδιά της Ευρώπης».

«Το δημοψήφισμα σέρνει τη χώρα έξω από την Ευρώπη» τόνισε, ενώ απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης περί καλύτερης διαπραγμάτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η διαπραγμάτευση τελείωσε. Έβγαλαν τον υπουργό Οικονομικών έξω από το Eurogroup. Την παράταση που ζητήσαμε, δεν την πήραμε. Το βράδυ της Τρίτης θα είναι η χώρα χωρίς πρόγραμμα, χωρίς την προστατευτική ομπρέλα της Ευρώπης» υποστήριξε και συμπλήρωσε:

«Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο, κ Τσίπρα. Φέρατε μια απαράδεκτη συμφωνία και οδηγείτε σε έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη. Η δική σας συμφωνία που φέρατε είναι χειρότερη από κάθε μνημόνιο. Έχετε ικανοποιήσει πλήρως και απολύτως όλες τις απαιτήσεις των δανειστών. Οκτώ φορές περισσότερα μέτρα λιτότητας από το email Χαρδούβελη. Προεκλογικά υποσχεθήκατε 11 δισ. για παροχές και φέρνετε μέτρα λιτότητας 8,5 δισ. ευρώ. Είναι ο δικός σας εφιάλτης, κ. Τσίπρα».

Και ο πρόεδρος της ΝΔ συνέχισε λέγοντας: «Γιατί δεν φέρατε για το δημοψήφισμα τη δική σας πρόταση; Μήπως γιατί θα την καταψηφίζατε πανηγυρικά; Βάλατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας στην πρόταση που ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικός σας δήλωσε ότι οδηγεί σε ανεργία, είναι υφεσιακή και το email Χαρδούβελη μπροστά της μοιάζει παιχνιδάκι»

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη