allnews-epirus

Τι δήλωσαν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί κομμάτων


Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε:
"Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, διότι η Δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά. Και όταν η Δημοκρατία νικάει τον φόβο και τους εκβιασμούς, τότε είναι και λύτρωση, είναι και διέξοδος.

Ο ελληνικός λαός στέλνει σήμερα ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας. Το μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Πολλοί μπορεί να αγνοήσουν την βούληση μιας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την βούληση ενός λαού να ζήσει, να ζήσει με αποφασιστικότητα, να πάρει τη ζωή στα χέρια του.
Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει, από ότι φαίνεται, την προπαγάνδα του φόβου. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Έναν δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης στην Ευρώπη, στέλνοντας ένα μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας, όχι μόνο να μείνουμε, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Να προκόψουμε, να δουλέψουμε ως ίσοι απέναντι σε ίσους.
Ας κάνουμε, λοιπόν, αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης, αυτή την πράξη τη γιορτινή της Δημοκρατίας, πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη 
Είμαι πολύ αισιόδοξος, γεια σας.


Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ

Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα δήλωσε ότι: «Σήμερα οι έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη»

O Π, ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ψήφισε στη Γλυφάδα, στο 1986-ο εκλογικό τμήμα, στο κτίριο του 2-ου Δημοτικού Σχολείου.
Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν φοβάται. Η δημοκρατία, είπε, δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοι και όχι όσοι θέλουν να καθυποτάξουν τους πολίτες και τα κράτη.

Ο Σ, ΘΕΙΔΩΡΑΚΗΣ

Στο 2-ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεδωράκης. Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα, ότι ο σπόρος του διχασμού που απερίσκεπρα έριξαν κάποιοι ότι δεν θα καρποφορήσει. Σε λίγες ώρες, είπε, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας.

Η Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο 257-ο εκλογικό τμήμα στο 100-ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στον Νέο Κόσμο.
Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Ο λαός ενωμένος ψηφίζει για την ελπίδα, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε, είπε, μια βιώσιμη συμφωνία. Στέλνουμε ένα ισχυρό ναι στην Ευρώπη, στο ευρώ, με ομοψυχία και υπευθυνότητα, ανέφερε.


ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας με ενότητα και σε συμμαχία, με ετοιμότητα και εγρήγορση, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε εξελίξεις. Είτε αυτές οδηγήσουν σε μια νέα συμφωνία – καρμανιόλα, μνημόνιο ουσιαστικά με σκληρά μέτρα, είτε δρομολογήσουν εξελίξεις εξόδου απ’ το ευρώ, διπλού νομίσματος με χρεοκοπημένο το λαό μας. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, έτσι ώστε ο λαός μας να ανακουφιστεί από άμεσα προβλήματα επιβίωσης, να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη