allnews-epirus

ΔΕΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ...

Δεν προσγειώθηκε στις 10 το πρωϊ το αεροπλάνο της Olympic-Aegean που εκτελούσε το δρομολόγιο απο την Αθήνα προς τα Γιάννινα, γιατί στο αεροδρόμιο επικρατούσε χαμηλή νέφωση. 
Το αεροπλάνο έφθασε πάνω απο τα Γιάννινα, και οι κυβερνήτες του έκριναν οτι δεν ήταν ασφαλής η προσγείωση, οπότε επέστρεψαν στο "Ελ. Βενιζέλος". Το αεροσκάφος παραμένει στο "Ελ Βενιζέλος" για να πραγματοποιήσει και πάλι την αναχώρησή του για τα Γιάννινα στις 11.45.
Οι σημερινές καιρικές συνθήκες την ώρα που έφθασε το αεροπλάνο στα Γιάννινα, σε άλλες περιπτώσεις δεν ήταν εμπόδιο για την προσγείωση του , αλλά η Aegean χρησιμοποιεί και ξένους πιλότους, μερικοί απο τους οποίους δεν γνωρίζουν τις συνήθεις καιρικές συνθήκες στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, - κυρίως τον χειμώνα- και δεδομένου οτι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ραδιοβοηθήματα για να τους δίνουν πληροφορίες σε συνθήκες χαμηλής νέφωσης ή ομίχλης, τηρούν πιστά τα προβλεπόμενα -και καλά κάνουν-, ακυρώνοντας τις προσγειώσεις για λόγους ασφαλείας. 
Αντίθετα οι Έλληνες πιλότοι με δεκάδες προσγειώσεις και απογειώσεις στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ξέρουν να κατευθύνουν με ασφάλεια το αεροπλάνο στην προσγείωση, κυρίως σε συνθήκες χαμηλής νέφωσης, γιατί με ομίχλη αυτό είναι αδύνατον. 
Και σήμερα λοιπόν ταλαιπωρία για δεκάδες επιβάτες, που παραμένουν στα δύο αεροδρόμια, για να φθάσουν επιτέλους στους προορισμούς τους.

ΝΕΩΤΕΡΟ: Απογειώθηκε στις 11.50 απο το "Ελ. Βενιζέλος" το αερ/φος  και κατευθύνεται προς τα Γιάννινα. Αυτό για ενημέρωση όσων θα ταξιδέψουν για Αθήνα, ή αυτούς που περιμένουν ατομα που επιβαίνουν στην πτήση.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη