allnews-epirus

ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΗ Η ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΕΒ



Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η περιοχή γύρω από το κτίριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα, όπου στις 3.35 τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη βόμβας, που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του κτιρίου.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και στο ξενοδοχείο Αμαλία, από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε αστυνομική φρουρά στην πρεσβεία της Κύπρου, που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποτρέψει αυτή την ενέργεια.
Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άνδρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών βρίσκονται ακόμη στην οδό Ξενοφώντος.
Συγκεκριμένα, κλειστά είναι όλα τα γραφεία στην οδό Ξενοφώντος, καθώς απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση σε οποιονδήποτε, ενώ παράλληλα κλειστά είναι τα καταστήματα στη στοά Οικονομίδη, αφού έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.
Σημειώνεται ότι το τραμ δεν λειτουργεί στο σταθμό του Συντάγματος, αφού παραμένει αποκλεισμένη από τα ξημερώματα όλη η γύρω περιοχή. Τερματικός σταθμός έχει προσωρινά γίνει στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Της έκρηξης της βόμβας προηγήθηκαν δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άνδρα στις εφημερίδες «Το Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο άνδρας που τηλεφώνησε, πριν κλείσει, είπε: «Προσέξτε. Δεν είναι φάρσα». Αμέσως, μετά τα δυο τηλεφωνήματα, η Αστυνομία απέκλεισε όλη τη γύρω περιοχή και έτσι αποφεύχθηκε ο τραυματισμός τυχόν διερχομένων.
Υπάλληλος καφετέριας, που βρίσκεται κοντά στην οδό Ξενοφώντος όπου σημειώθηκε η έκρηξη, είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μόλις ήρθα στο μαγαζί, στις πέντε το πρωί, τα έχασα από την εικόνα που αντίκρυσα. Ολες οι τζαμαρίες στην πίσω πλευρά του καταστήματος, ήταν θρυματισμένες. Καλά που δεν είχα έρθει νωρίτερα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Αρχικά νόμιζα ότι έγινε σεισμός. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα συνειδητοποίησα ότι είχε γίνει έκρηξη». Αυτά τόνισε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φύλακας ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος φυλάσει κτίριο επί της οδού Οθωνος. Σημειώνεται ότι η οδός Οθωνος είναι παράλληλη της οδού Ξενοφώντος, όπου σημειώθηκε στις 3.35 τα ξημερώματα η ισχυρή έκρηξη βόμβας. «Αμέσως ειδοποίησα τους αρμόδιους της εταιρείας μου, καθώς και την αστυνομία» πρόσθεσε ο σεκιούριτι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και η περιοχή βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνα και είναι πολύ κοντά στη Βουλή, ελάχιστα κτίρια φυλάσσονται τις βραδυνές ώρες. Σημειώνεται ότι χθες το βράδι δεν φυλασσόταν η πρεσβεία της Κύπρου και το κτίριο του ΣΕΒ.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

   Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η κυπριακή πρεσβεία μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών που βρίσκονται απέναντι από την Πρεσβεία, στην οδό Ξενοφώντος 5 στο Σύνταγμα. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και οι υπάλληλοι της Πρεσβείας έχουν ειδοποιηθεί να μην προσέλθουν σήμερα στην εργασία τους.
   Στην Πρεσβεία έχει προσέλθει μόνο ο πρέσβης Κυριάκος Κενεβέζος ο οποίος επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το κτίριο της κυπριακής διπλωματικής έδρας έχει υποστεί αρκετές υλικές ζημίες επισημαίνοντας ότι το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπήρξαν συνέπειες σωματικής βλάβης σε ανθρώπους από την έκρηξη. Η πρεσβεία από τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως είπε, συνεργάζεται με τις αρχές προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί. 
   Ο κ. Κενεβέζος εξέφρασε, τέλος, τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική ενέργεια.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη