allnews-epirus

Προβληματισμένος ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης για την μετασεισμική ακολουθία

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την μετασεισμική ακολουθία και πως αυτή εξελίσσεται μετά τον φονικό σεισμό της Λευκάδας πριν από λίγες ημέρες, είναι ο  καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.
Για μία ακόμη φορά ο κ. Τσελέντης εξέφρασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook τις ανησυχίες του για το ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού, στην περιοχή ανάμεσα στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα.
Συγκεκριμένα αναφέρει ο καθηγητής: «Το φαινόμενο εξελίσσεται ακόμα αλλά τα χωροχρονικό χαρακτηριστικά της μετασεισμικής ακολουθίας δεν είναι τα αναμενόμενα από ανάλογες περιπτώσεις, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα σημαντική ελαστική ενεργεία να απελευθερωθεί. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ. Από υπολογισμούς που κάναμε στο Γεωδυναμικό αν "σπάσει" το κλείθρο του γνωστού ρήγματος στη περιοχή μεταξύ Βόρειας Κεφαλλονιάς και Νότιας Λευκάδας δε πρέπει να δώσει σεισμό μεγαλύτερο των 5.7 R, αλλά καλύτερα να μη γίνει γιατί είναι κοντά στον παραδοσιακό οικισμό του Φισκάρδου. που η ποιότητα των παλαιών κατασκευών δεν είναι ότι καλύτερο.
Το Γεωδυναμικό με επιδότηση από ==>ξένους φορείς <== θα εγκαταστήσει παρά πολλά όργανα στη Κεφαλλονιά, από ειδικούς σεισμογράφους μέχρι συστοιχίες ΒΑΝ τα οποία θα είναι μόνιμα.
Μη ξεχνάμε ότι έχουμε πολλά σεισμικά ρήγματα ακόμα και Νότια, που έδωσαν τους καταστροφικούς σεισμούς το 1953 και πρέπει να τα παρακολουθούμε, γι’ αυτό εγκαθιστούμε τόσα πολλά όργανα. Καλό σας βράδυ και να θυμάστε ο πανικός είναι πολύ ποιο επικίνδυνος από το σεισμό και περιορίζεται αν λέμε εκλαϊκευμένα την αλήθεια στους πολίτες.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη