allnews-epirus

ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας:"Η Άννα που περπατά στα σύννεφα..." το Σάββατο στο Καμπέρειο...


Μια ξεχωριστή παράσταση της «ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ» από την Καβάλα παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Χειμώνας με θέατρο, χορό, μουσική» που οργάνωσε και υλοποιεί τη φετινή χειμερινή περίοδο στο θέατρο «Καμπέρειο». 
Το έργο του Μάκη Αντωνόπουλου «Η Άννα που περπατά στα σύννεφα..!» ερμηνεύει η Μαρία Καραβία σε μια μόνο παράσταση που θα δοθεί το Σάββατο στις 30 Ιανουαρίου 2016, ώρα 21:15’. Οι καλλιτεχνικοί συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθεσία /θεατρική επεξεργασία /επιμέλεια μουσικής: Μαρία Καραβία, Σκηνικά: Γιώργος Χιώτης, Μουσική: Μιχάλη Χριστοδουλίδης (Κύπρος), Dafer Joussef (Τυνησία). Διάρκεια παράστασης: 60’. Τιμή εισιτηρίου 10 €, φοιτητές, άνεργοι 8 €. Κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 26510 25670 (καθημερινές, πρωινές ώρες) και 6972 445 708.

Η Άννα, μια κύπρια μάνα, αναζητά τον αγνοούμενο γιο της στα βάθη της Τουρκίας. Μονολογεί και ονειρεύεται. Μέσα από την προσπάθεια και τη μακριά πορεία αναζήτησης, ξεπηδάνε με συγκλονιστικό τρόπο, η αγάπη, τα  συναισθήματα και η λαχτάρα της μάνας για το χαμένο της γιο. Η συγκίνηση, η ανθρωπιά, η αγάπη και ελπίδα για τη ζωή, πλημμυρίζουν την παράσταση, φτάνουν στις καρδιές των θεατών και παραμένουν εκεί, σαν ένας μικρός θησαυρός. Ένα έργο για κάθε μητέρα, για κάθε γυναίκα, που βρίσκει ένα κομμάτι της δικής της ζωής, ένα κομμάτι της δικής της ψυχής.  Παρόλο του ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από την επιδρομή του Αττίλα στην Κύπρο, η ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή, παραμένει διαχρονική και επίκαιρη και εξακολουθεί να αγγίζει, να συγκινεί  την ανθρώπινη ψυχή. Ένα έργο Τέχνης και πολιτισμού.

Η πρώτη παρουσίαση του έργου έγινε το 2005 από το Ελληνικό Θέατρο Βούπερταλ, Γερμανίας,  στην ελληνική και γερμανική γλώσσα σε πολλές πόλεις της Γερμανίας (Βούπερταλ, Κολονία, Ντίσελντορφ, Έσσεν, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Βόννη, στο Έσσεν στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2011) και αργότερα για την Ελλάδα την παραγωγή ανέλαβε η πολιτιστική εταιρεία «Θεάτρου Ανάβασις», και παρουσίασε το έργο (στην ελληνική γλώσσα) σε πολλές πόλεις της Ελλάδος (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Περαία, Καβάλα, Θάσο, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, κλπ.). Εξακολουθεί δε, λόγω της επικαιρότητας του θέματος, το έργο να παραμένει στο ρεπερτόριο της «ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ». 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη