allnews-epirus

Την Πέμπτη: Παρουσίαση του βιβλίου "Απώλειες" της Ιουλίας Ιωάννου






Το Public Ιωαννίνων και ο εκδοτικός Οίκος "Λιβάνη" παρουσιάζουν την Πέμπτη 23 Ιουλίου, στα Γιάννινα, το βιβλίο της Ιουλίας Ιωάννου "Απώλειες".
Οι «Απώλειες»  έχουν ήδη ταξιδέψει σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Με παρουσίαση του βιβλίου, με εκδηλώσεις όπου η συγγραφέας συναντάει το αναγνωστικό κοινό. Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 θα συναντήσει τους βιβλιόφιλους των Ιωαννίνων στο κατάστημα Public Ιωαννίνων, από τις 17.30 έως τις 20.00. Θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του νέου της βιβλίου.
Το βιβλίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της 
Ιουλίας Ιωάννου. Πρώτα ως αναγνώστρια, που όπως λέει «από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου με ένα βιβλίο στα χέρια». Αργότερα με την ιστοσελίδα της www.vivlio-life.gr, στην οποία ασχολείται με ό,τι έχει σχέση με το βιβλίο. Παρουσιάσεις, αφιερώματα, σκέψεις, κριτικές, συνεντεύξεις…Τα τελευταία χρόνια «βούτηξε» ακόμα πιο βαθιά στον μαγικό αυτό κόσμο, κάνοντας (με παρότρυνση ανθρώπων του χώρου που διάβαζαν τα διηγήματά της) την πρώτη συγγραφική της...
απόπειρα. Το «Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα» εκδόθηκε τον Μάιο του 2015 από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ και απέσπασε πολύ καλές κριτικές και την αγάπη του αναγνωστικού κοινού.
Τον περασμένο Απρίλιο βγήκε στα βιβλιοπωλεία (ξανά από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ) το δεύτερο μυθιστόρημά της, οι «Απώλειες».

Λίγα λόγια για το βιβλίο…
Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στις απώλειες που βιώνουν οι άνθρωποι στο διάβα της ζωής τους, με μεγαλύτερη αυτή του θανάτου, αλλά και στην εσωτερική δύναμη που οι ίδιοι διαθέτουν, χωρίς πολλές φορές να τη γνωρίζουν, η οποία τους βοηθά να αντεπεξέρχονται στα χτυπήματα της μοίρας.Οι ήρωες είναι αποφασισμένοι να ζήσουν με ένταση και πάθος όσα με θυσίες είχαν κατακτήσει και να αφήσουν το χρόνο να τους οδηγήσει εκεί που η μοίρα του καθενός είχε ορίσει.Στο μυθιστόρημα της Ιουλίας Ιωάννου η αγάπη αποτελεί το θεμέλιο λίθο.Η αγάπη αλλά και ο έρωτας είναι οι δύο κινητήριες δυνάμεις στις «Απώλειες».Όπως αναγράφεται και στο βιβλίο «δώστε σημασία στα απλά που έχετε γύρω σας, στα ουσιαστικά που χτίσατε με την ψυχούλα σας και τον ιδρώτα σας, μην τα αφήνετε να χαθούν αναζητώντας μια ουτοπία ίσως, κάτι που δεν ξέρετε πού μπορεί να οδηγήσει».Η άνετη έκφραση και η καλοδουλεμένη πλοκή του μυθιστορήματος κεντρίζουν την προσοχή του αναγνώστη ο οποίος παρακολουθώντας το ξεδίπλωμα των γεγονότων οδηγείται στο συμπέρασμα πως παρά τις Απώλειες που βιώνει κάθε άνθρωπος στη ζωή του, η Ελπίδα για τη Ζωή δεν θα σταματήσει να υπάρχει.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη