allnews-epirus

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ". ΕΦΙΚΤΗ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ...



Ο ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση στην Ολλανδία  αλλά "πλήρωσε" μια στιγμή αδράνειας της άμυνάς του και έφυγε με την ήττα (1-0), με ένα γκόλ που πολλοί χαρακτήρισαν σαν "τζάμπα γκόλ".. Παραμένει λοιπόν, ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, πόσο μάλλον που τώρα γνωρίζει το στυλ παιχνιδιού της Αλκμαάρ, που για πρώτη φορά γνώρισε σήμερα στο «AZ Stadion». Το σκόρ δεν ικανοποίησε καθόλου τους παίκτες και τους ποδοσφαιριστές της Αλκμάαρ, που εγκατέλειψαν με "βαριά καρδιά" τον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο προπονητής τους, αρκετή ώρα μετά την λήξη του αγώνα, κάθισε μόνος και σκεπτικός στον πάγκο της ομάδας του. Προφανώς περίμενε έναν αδύναμο ΠΑΣ Γιάννινα και βρέθηκε απέναντι σε μια ψυχωμένη ομάδα, με γρανιτένια άμυνα, που μόνο στην περίπτωση του γκόλ, "έχασε" την φάση.
  
 Δεν έχασε λοιπόν τις ελπίδες πρόκρισης στα play off του Europa League ο ΠΑΣ Γιάννινα και την ερχόμενη Πέμπτη στο Περιστέρι περιμένει την ρεβάνς του αγώνα για την πρόκριση.
Βέβαια, οι .Ολλανδοί θα έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Περιστερίου (4/08), χάρις στο γκολ του Λούκασεν στο 36΄, αλλά ο ΠΑΣ μας έχει συνηθίσει στις ανατροπές..
Καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο ήταν η Άλκμααρ, η οποία μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ο στόχος των παικτών του ΠΑΣ ήταν προφανής, να μη δεχτούν γκολ και να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Οι Ολλανδοί «άγγιξαν» το γκολ στο 7΄, αλλά ο Μιχαήλ με προβολή αυτοθυσίας «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Όβερεμ που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε άδεια εστία.
Πιο γρήγορη ομάδα η Άλκμααρ συνέχισε να επιτίθεται και στο 36΄ «ανταμείφθηκε» με την κεφαλιά του Λούκασεν (1-0) μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Βάουτενς. Ο Πασχαλάκης στο 39΄ έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Όβερεμ, ενώ στο 40΄ και πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΣ κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του στο διαγώνιο σουτ του Γιάχανμπαχς. 
Το πρώτο μέρος έκλεισε με μία ακόμη ευκαιρία για τους Ολλανδούς,  καθώς το σουτ του Γιάχανμπαχς σταμάτησε στην πλάτη του Μπέριου.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ισορρόπησε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, έκλεισε καλύτερα τους διαδρόμους με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Σε μία-δύο φάσεις που το έκαναν ο κορυφαίος του «Αγιαξ της Ηπείρου», Πασχαλάκης, βρέθηκε στη σωστή θέση και κράτησε «όρθια» την ομάδα του στην υπόθεση πρόκριση.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)
Κίτρινες: Φλάαρ - Ακόστα, Τζημόπουλος, Καρανίκας

Οι ενδεκάδες:
ΑΛΚΜΑΑΡ (Γιον φαν ντερ Μπρομ): Ροσέ, Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς, Χένρικσεν, Βαν Όβερεμ (87΄ Σέουντιενς), Βάουτενς, Γιάχανμπαχς (63΄ Γκαρσία), Βέγκορστ (63΄ Φραϊντέι), Ντάμπνεϊ Σόουζα.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (61΄ Κούτρης), Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (74΄ Δώνης), Φερφελής (50΄ Μαμπούλου)

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Στους πρώτους αγώνες του Γ΄ προκριματικού γύρου του Europa League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα (οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 4 Αυγούστου):

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Βόρσκλα Πόλταβα (Ουκρανία) 0-0
ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 1-1
Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία)-Σεντερίσκε (Δανία) 1-2
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)-Ρίο Άβε (Πορτογαλία) 0-0
Γέλγκαβα (Λετονία)-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ) 1-1
Αούστρια Βιένης (Αυστρία)-Σπαρτάκ Τρνάβα (Σλοβακία) 0-1
Λιλ (Γαλλία)-Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 1-1
Ολεκσάντριγια (Ουκρανία)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 0-3
Χεράκλες (Ολλανδία)-Αρούκα (Πορτογαλία) 1-1
Τορπέντο Ζόντινο (Λευκορωσία)-Ραπίντ Βιένης (Αυστρία) 0-0
Γκέτεμποργκ (Σουηδία)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 1-2
Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Ριέκα (Κροατία) 0-0
Μπιρκιρκάρα (Μάλτα) - Κράσνονταρ (Ρωσία) 0-3
Γκρασχόπερς (Ελβετία)-Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος) 2-1
Λουκέρνη (Ελβετία)-Σασουόλο (Ιταλία) 1-1
Βοϊβοντίνα (Σερβία)-Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) 1-1
Γκενκ (Βέλγιο)-Κορκ Σίτι (Ιρλανδία) 1-0
Οσμανλισπόρ (Τουρκία)-Νόμε Κάλιου (Εσθονία) 1-0
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ) - ΑΪΚ Σόλνα (Σουηδία) 1-0
Παντούρι (Ρουμανία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 1-3
Σκεντίγια (ΠΓΔΜ)-Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) 2-0
Χέρτα Βερολίνου (Γερμανία)-Μπρόντμπι (Δανία) 1-0
Βιντεότον (Ουγγαρία)-Μίντιλαντ (Δανία) 0-1
Γάνδη (Βέλγιο)-Βιτορούλ Κονστάντσα (Ρουμανία) 5-0
Αλκμάαρ (Ολλανδία)-ΠΑΣ Γιάννινα (ΕΛΛΑΔΑ) 1-0
Αμπερντίν (Σκοτία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) 1-1
Ντομζάλε (Σλοβενία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 2-1
Σεντ Ετιέν (Γαλλία)-ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-0
Αντμίρα Βάκερ (Αυστρία)-Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία) 22:05

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη