ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Στο δασύλλιο, πεύκο καταπλάκωσε αθλήτρια που έκανε τζόκινγκ, τραυματίζοντάς την σοβαρά...
by allnews EPIRUS - 0


Για την κοπή των επικίνδυνων δένδρων στο δασύλλιο Ιωαννίνων, έχουν επιλεγεί τα πραγματικά επικίνδυνα, ή η σήμανσή τους έγινε , πρόχειρα, βιαστικά και με επιλογές που αποδεικνύονται λανθασμένες?
Αν η επιλογή έγινε από το Δασαρχείο, μήπως ο εργολάβος που ανέλαβε την κοπή, αποφεύγει να κόψει στεγνά ή σάπια, για να μη μετρήσουν  σαν αξιοποιήσιμα για το εμπόριο και τα αφήνει άθικτα?
Ότι κι αν συμβαίνει, αρμόδιοι πλέον να δώσουν απαντήσεις είναι οι υπεύθυνοι του Δασαρχείου, η Αστυνομία και ο εισαγγελέας, αφού από παραλείψεις όπως όλα δείχνουν, καταγράφηκε σοβαρός τραυματισμός νεαρής αθλήτριας της Μαίρης Σκανδάλη,  που έκανε τζόκινγκ στο δασύλλιο, μεταξύ "Φρόντζου" και  νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Την είδηση μεταφέρουμε με καθυστέρηση, γιατί μόλις την πληροφορηθήκαμε. Η νεαρή αθλήτρια, όπως συνηθίζει καθημερινά, έκανε τρέχοντας την καθημερινή της διαδρομή, την ημέρα του Αγίου Ανδρέα, όταν υπήρχαν και οι ισχυροί άνεμοι. Ένα πεύκα, έσπασε και την καταπλάκωσε. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, σπασμένα πλευρά, κτύπημα στο κεφάλι,  κλπ όπου και παραμένει για νοσηλεία, ενώ θα χρειαστεί τουλάχιστον ενός μηνός ακινησία.
Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, είχαν κοπεί δένδρα πού ήταν σημαδεμένα από το Δασαρχείο και είχαν απομείνει στεγνά και σάπια πεύκα, που μόνα τους πλέον από τα διπλανά που απομακρύνθηκαν και τα συγκρατούσαν,  δεν άντεξαν στον αέρα. Καταγράφηκαν κι άλλες παρόμοιες πτώσεις δένδρων. Άρα τα επικίνδυνα δεν απομακρύνθηκαν, αλλά μάλλον αποκαλύφθηκαν μετά την κοπή των άλλων κι έγιναν ιδιαίτερα περισσότερο επικίνδυνα.
Τι συμβαίνει λοιπόν? Τα δένδρα που σημαδεύτηκαν για κοπή ήταν μόνο τα αξιοποίησιμα για το εμπόριο και τα σάπια ή ξερά εγκαταλείφθηκαν για να μετατραπούν σε παγίδες θανάτου για τους πεζοπόρους του δασυλλίου, που καθημερινά είναι εκατοντάδες?
Οι γιατροί στο "Χατζηκώστα", έκαναν λόγο για «θαύμα» που δεν σκότωσε το δέντρο στην πτώση του τη νεαρή αθλήτρια και μίλησαν επίσης για τα σοβαρά τραύματα που της προκάλεσε.
Το περιστατικό αυτό είναι πολύ σοβαρό και το Δασαρχείο έχει υποχρέωση να δώσει εξηγήσεις. Περιμένουμε…
----------------------------------------------------------------
*Μαίρη περαστικά σου και σύντομα να σε δούμε υγιέστατη να τρέχεις και πάλι στους αγώνες σε όλη την χώρα, όπως έκανες μέχρι τώρα και να συνεχίσεις να προσφέρεις σαν γυμνάστρια στο γυμναστήριο μόνο για γυναίκες, curves... 

Γ.Κ
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

.

.
.