allnews-epirus

ΚΕΡΚΥΡΑ:Όχι στη μεταφορά των περιφερειακών υπηρεσιών ασφάλισης στα Γιάννινα


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ» με το οποίο εκφράζει την αντίθεσή του για την μεταφορά της έδρας της Περιφερειακής Δ/νσης των ταμείων ασφάλισης στα Γιάννινα

Η εισήγηση της παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» έχει ως εξής:
Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα που καταρτίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας και το οποίο προβλέπει τη συγχώνευση των ταμείων κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.λπ.) στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) δημιουργούνται 11 Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) μεταξύ των οποίων Ηπείρου και Κερκύρας με έδρα τα Ιωάννινα.
Εάν ισχύσει το νέο οργανόγραμμα, τότε οι έλεγχοι εισφορών, η έκδοση συντάξεων κ.α. προσφερόμενες σήμερα υπηρεσίες από το ΙΚΑ Κέρκυρας θα αντιμετωπίζονται από τη Περιφερειακή Διεύθυνση του νέου ταμείου, που θα λειτουργεί στα Γιάννενα. Ο νέος φορέας, επιπλέον, θα έχει «αθηνοκεντρικό» χαρακτήρα, γεγονός που εκτός από σοβαρά ζητήματα με τους εργαζόμενους θα υποβαθμίσει τον ρόλο και τη λειτουργία του ΕΦΚΑ στις τοπικές κοινωνίες, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς συμπεραίνεται ότι το τελικό στάδιο απονομής των συντάξεων θα διεκπεραιώνεται μόνο στην Αττική, υποχρεώνοντας χιλιάδες ενδιαφερόμενους να σπεύδουν μαζικά από κάθε περιοχή της χώρας προκειμένου να ενημερωθούν για την υπόθεσή τους.

Πέραν των άλλων αν ισχύσει το νέο αυτό οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ είναι πολύ πιθανόν να μείνουν εκτός εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι ενδεχομένως να θεωρηθούν μετά τις συγχωνεύσεις πλεονάζον προσωπικό, παρότι το Υπουργείο Εργασίας δηλώνει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον ΕΦΚΑ και όσοι περισσεύουν θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες με ότι αυτό συνεπάγεται για τον κάθε εργαζόμενο από οικονομικής και όχι μόνον επιβάρυνσης, αφού ενδεχομένως θα αναγκαστεί να μετοικήσει από τον τόπο κατοικίας και να απομακρυνθεί και από την οικογένειά του. Η ανασφάλεια δε των εργαζομένων κορυφώνεται, μετά και την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας σύμφωνα με την οποία ο ακριβής αριθμός του αναγκαίου προσωπικού θα καθοριστεί έως την 1η Μαρτίου του 2017 και από την 1η Απριλίου, όσοι πλεονάζουν θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Το νέο αυτό οργανόγραμμα υποβιβάζει και υποβαθμίζει τον τόπο μας και τις τοπικά προσφερόμενες υπηρεσίες σε έναν μάλιστα πολύ καίριο τομέα αυτόν της κοινωνικής ασφάλισης και της συνταξιοδότησης , βάζοντας σε ταλαιπωρία οικονομική και ψυχολογική χιλιάδες συνδημότες μας και ενδεχομένως οδηγώντας στο ξερίζωμα από τον τόπο τους και την υπηρεσία τους ή ακόμα πιο ακραία οδηγώντας στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους.

Βάσει των ανωτέρω θεωρούμε ότι το Δημοτικό μας Συμβούλιο επιβάλλεται να εκδώσει απόφαση με την οποία να εκφράζει την αντίθεσή του κατά του νομοθετήματος αυτού του Υπουργείου Εργασίας και να ζητήσει την αναθεώρησή του όσον αφορά την μεταφορά της έδρας από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας υιοθέτησε την εισήγηση του δημοτικού συμβούλου της "Κερκυραίων Δήμος" Σάββα Κουλούρη ομόφωνα και το σχετικό ψήφισμα θα αποσταλεί στους βουλευτές του Νομού ,στο Υπουργείο Εργασίας και σε κάθε άλλον εμπλεκόμενο με το ζήτημα θεσμικό φορέα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη