allnews-epirus

ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821



Με το βλέμμα στραμμένο και πρός το Σούλι, όπου νωρίς ξεσηκώθηκαν οι ραγιάδες κατά των Τούρκων, τα Γιάννινα με λαμπρότητα γιόρτασαν σήμερα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. 
Όπως πάντα, κορυφαία εκδήλωση ήταν η παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, αναπήρων, προσκόπων, συλλόγων καθώς και τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων. 
Μια πραγματικά υπέροχη ανοιξιάτικη ημέρα έδωσε την ευκαιρία να κατακλυστεί η κεντρική πλατεία απο πολίτες που έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση και να χειροκροτήσουν την σπουδάζουσα νεολαία και τους στρατευμένους.
 Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με τη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Μπιζανομάχων και ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση που έγινε.
Μετά την παρέλαση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε δήλωσή του επεσήμανε.«Είναι ώρα περισυλλογής, ώρα που μέσα από τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις πρέπει να δούμε το αύριο της πατρίδας μας»  και ευχήθηκε «καλύτερες μέρες».
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σημείωσε πως η ιστορία δείχνει ότι οι Έλληνες αντέχουν και υπομένουν αλλά ξέρουν και να επαναστατούν. «Αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα της μέρας.. Αυτό το μήνυμα πρέπει να έχουν υπόψιν τους, οι κυβερνώντες διαχρονικά την χώρα αλλά και οι ευρωπαίοι εταίροι μας».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη