Έλεγχοι Επιθεωρητών: Απο τα ασφαλέστερα της χώρας το αεροδρόμιο Ιωαννίνων


Από τα ασφαλέστερα αεροδρόμια της χώρας το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με ελέγχους που έχουν γίνει αιφνιδιαστικά από Επιθεωρητές, Έλληνες και ξένους.
Για όσους δεν το γνωρίζουν, το αεροδρόμιο Ιωαννίνων την τελευταία 3ετία, είναι στην λίστα των αεροδρομίων που χαρακτηρίζονται «διεθνή», κάτι που σημαίνει ότι σε τακτικά χρονικά διαστήματα δέχεται ελέγχους από Επιθεωρητές, για την ασφάλειά του, αν λαμβάνονται τα μέτρα που προβλέπονται, και αν τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα, τόσο για την ασφάλεια των αεροσκαφών όσο και των επιβατών.
Αρκετές φορές, οι Επιθεωρητές των αεροδρομίων ταξιδεύουν σαν απλοί επιβάτες και οι υπεύθυνοι των αεροδρομίων, πληροφορούνται για τους ελέγχους που έγιναν χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί, μετά από μέρες.
Ο τελευταίος έλεγχος στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έγινε την περασμένη βδομάδα, όταν οι Επιθεωρητές έφθασαν με ιδιωτικό αεροπλάνο και άρχισαν τους ελέγχους κι ενώ ήταν σε εξέλιξη διαδικασία ελέγχων επιβατών για επιβίβαση σε αεροπλάνο. Ταυτόχρονα έλεγξαν εξονυχιστικά την ασφάλεια του αεροδρομίου κ.λ.π.
Ο τελευταίος έλεγχος ίσως είχε σχέση και με την φάρσα για βόμβα σε αεροπλάνο που έγινε τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, όπου όλες οι κινήσεις έγιναν με βάση τα προβλεπόμενα και εκκενώθηκε το αεροπλάνο και η αίθουσα αναχωρήσεων, για να γίνουν στην συνέχεια οι έρευνες χωρίς φυσικά να βρεθεί το παραμικρό.
Να σημειωθεί ότι, αν και γίνονται έργα στο αεροδρόμιο, οι υπεύθυνοι της εδώ ΥΠΑ, έχουν λάβει μέτρα που πρέπει να τηρούν με σχολαστικότητα, οι εργαζόμενοι του εργοταξίου, κάτι που διαπίστωσαν και οι Επιθεωρητές που ήλθαν στα Γιάννινα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη