allnews-epirus

Έφυγε ο "βράχος" του ΠΑΣ Γιάννινα Μίμης Ντουνιάς


Άλλος ενας ποδοσφαιριστής που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στον ΠΑΣ Γιάννινα, έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 73 χρόνων,σκορπώντας την θλίψη στην οικογένεια των "κυανολεύκων", αλλά και στον Πανιώνιο που αγωνίστηκε για πολλά χρόνια.

Πρόκειται για τον Δημήτριο (Μίμη) Ντουνιά, που αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα την περίοδο 1973-74, κι ακόμη τον θυμούνται οι φίλαθλοι. για το πάθος με το οποίο αγωνίζονταν σε όλα τα παιχνίδια, για να ανέβει η ομάδα στην Α΄Εθνική. 

Γεννήθηκε το 1944 και έκανε για πολλά χρόνια μεγάλη καριέρα στον Πανιώνιο με τη φουρνιά των μεγάλων παικτών της εποχής. Στη συνέχεια πήγε για ένα χρόνο στη Νότια Αφρική, αγωνίστηκε στο Ρουφ, στον ΠΑΣ Γιάννινα και στον Παναργειακό. Το 1968 αγωνίστηκε με την Εθνική Ανδρών σε αγώνα κατά της Αιγύπτου.
Ο Μίμης Ντουνιάς  2ος από αριστερά στη σειρά των ορθίων μετά τον Γιώργο Σιόντη

Αποτελούσε τον " βράχο" στην αμυντική γραμμή του ΠΑΣ, που κανένας δεν μπορούσε να περάσει. 
Στο μυαλό μου έρχεται μια σκηνή που ποτέ δεν ξέχασα. Ένα απόγευμα μετά την προπόνηση, μπαίνει στο γραφείο μου στον "Η,Α" όπου ήμουν αθλητικογράφος, ο Νίκος Αλέφαντος, προπονητής της ομάδας τότε. Με απόγνωση και ξεφυσώντας κάθεται στην καρέκλα:
-Τι συμβαίνει Νίκο? τον ρώτησα.
-"Άσε Γιώργο, δύο μέρες απο τον δύσκολο αγώνα της Κυριακής ο "βράχος" βγάζει ...νερό"...μου απάντησε.
-"Τι εννοείς?" ξαναρώτησα...
-"Ο Ντουνιάς έχει νερό στο γόνατο και δεν μπορεί να παίξει", μου είπε...

Ο "βράχος" λοιπόν, τώρα υποχώρησε κι έφυγε απο την ζωή, αφήνοντας σε όλους εμάς που τον ζήσαμε με την φανέλλα του "Ταύρου", πλήθος απο γλυκές αναμνήσεις, στα ωραιότερα χρόνια του ΠΑΣ την 10ετία του '70. 
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή (08/12) στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου στις 15:30.
Καλό του ταξίδι...
Γ.Κ


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη