Πολλά ερωτηματικά για την Tus και τις πτήσεις προς Γιάννινα


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Κυπριακή αεροπορική εταορεία Tus που εκτελεί και τα δρομολόγια Λάρνακα - Γιάννινα και αντίστροφα, με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να ακυρώνει πτήσεις, ή να τις συνενώνει, όπως την χθεσινή των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης.
 Οι επιβάτες των Ιωαννίνων μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη με μισθωμένο λεωφορείο, ενώ το αντίστροφο έγινε με τους επιβάτες από την Λάρνακα.
 Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι επιβάτες των Ιωαννίνων, αποζημιώθηκαν απο την εταιρεία με τα προβλεπόμενα σε τέτοιες περιπτώσεις απο τους διεθνείς κανονισμούς. Η πτήση αυτή δεν έγινε με αεροσκάφος της Tus αλλά μισθωμένο αεροσκάφος  Boeing 737-800 της ρουμανικής Blue Air που έχει βάση στην Λάρνακα.
Το All News Epirus ερεύνησε το όλο θέμα και απο τα στοιχεία που συγκέντρωσε προκύπτουν τα εξής:
Η Tus απο τα 7 δικά της αεροσκάφη, έχει τις μέρες αυτές στην διάθεσή της τρία αεροσκάφη
δύο Fokker 70 και ένα Fokker 100. Τα τρία αυτα αεροσκάφη της TUS βρίσκονται στο Τελ Αβίβ και εκτελούν δρομολόγια προς Ελλάδα για λογαριασμό Tour Operator. Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει τα αίτια απουσίας απο τον στόλο της των υπολοίπων τεσσάρων αεροσκαφών και μάλιστα σε μια περίοδο με πολύ αυξημένες υποχρεώσεις λόγω καλοκαιριού με πτήσεις προς την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Προς τα παρόν, προσπαθεί να καλύψει εν μέρει τις ανάγκες της με τα τρία αεροπλάνα και μισθωμένα απο την Blue Air.
Στο ηλεκτρονικό σύστημά της συνεχίζει κανονικά την πώληση εισιτηρίων προς όλους τους προορισμούς της (και προς Γιάννινα), χωρίς αλλαγές.
Πάντως στην Κύπρο όλα θεωρούνται πιθανά για το μέλλον της Tus και πιθανότατα εντός των ημερών, να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις απο την εταιρεία.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη