allnews-epirus

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡ/ΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


φωτο: Αυτοί που ισχυρίζονται οτι σε 2-3 χρόνια, η νέα αίθουσα αναχωρήσεψν του αεροδρομίου δεν θα επαρκεί για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες έχουν δίκιο. Οι φωτο είναι απο αναχωρήσεις ταυτόχρονα της ΟLYMPIC και της SMALL PLANET. 

 Εντυπωσιακά αυξημένη ήταν στην φετεινή τουριστική σαιζόν η κίνηση επιβατών με πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ενώ ήδη αναμένεται για το 2019 αύξηση επιβατών και αεροσκαφών που θα είναι τουλάχιστον πενταπλάσια της φετεινής, σύμφωνα με τα πρώτα προγράμματα πτήσεων που δημοσιεύτηκαν.
Φέτος τις πτήσεις απο Κοπεγχάγη και Στοκχόλμη, τους εκτελούσε η αεροπορική εταιρεία Small planet, ενώ για το 2018 προστίθενται 4 επιπλέον αεροπορικές εταιρείες, που θα εκτελούν τα παρακάτω δρομολόγια:

-KOΠΕΓΧΑΓΗ: (ATLANTIC AIRWAYS)
-ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: (SAS)
-ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ: (SAS)
-ΟΣΛΟ: ( WIDERQE AIR)
-MΠΙΛΟΥΝΤ: (DAT)
Εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθούν κι άλλες πτήσεις σε επιπλέον προορισμούς και με τις ίδιες ή επιπλέον αεροπορικές εταιρείες.


Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Στις 193 έφθασαν την φετινή τουριστική σαιζόν (Μάϊος- αρχές Οκτωβρίου) οι προσγειώσεις-απογειώσεις αεροσκαφών πτήσεων εξωτερικού, εξυπηρετώντας συνολικά για Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη και Λάρνακα, 18.981 επιβάτες.
Ο Ιούλιος ήταν ο μήνας με την μεγαλύτερη κίνηση με 40 πτήσεις και 4.491 επιβάτες εξωτερικου.
-Το 2017 στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα (Μαϊου – Οκτωβρίου), είχαν πραγματοποιηθεί 59 πτήσεις εξυπηρετώντας 6.441 επιβάτες.
-Να σημειωθεί οτι εξαιρετικά μεγάλη ήταν φέτος η κίνηση ιδιωτικών αεροσκαφών κάθε τύπου και μεγέθους, από την Ελλάδα, αλλά κυρίως απο το εξωτερικό. Κάθε μήνα οι αριθμοί αυτών των αεροσκαφών ξεπερνούσαν τά 150. Η κίνηση τους, αναμένεται να συνεχιστεί και τους χειμερινούς μήνες.

 ΦΩΤΟ: Γεμάτη η αίθουσα αναχωρήσεων καιοι εξωτερικοί χώροι.....


φωτο: Πολλοί μετέτρεψαν σε αίθουσα αναμονής και τα τσιμεντένια περβάζια στο νέο χώρο του αεροδρομίου... 


ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

Και τον Σεπτέμβριο, αυξημένη ήταν η επιβατική κίνηση και στις πτήσεις εσωτερικού της Olympic.
Συγκεκριμένα έγιναν  στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων 118 αφίξεις/αναχωρήσεις αεροσκαφών, μεταφέροντας συνολικά 8.564 επιβάτες.  
Πέρυσι τον αντίστοιχο μήνα με 121 πτήσεις, μετακινήθηκαν συνολικά  7.980 επιβάτες. Οι πληρότητες των αερ/φων ήταν απο 95-100%.

Γ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη