allnews-epirus

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ...


Ξεκίνησε σαν μια ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεπών, από χιλιάδες Έλληνες που έφθασαν στο Σύνταγμα από όλη την Ελλάδα και ευτυχώς τελικά δεν θρηνήσαμε και νεκρούς.
Μεταξύ των διαδηλωτών είχαν εισχωρήσει μερικές εκατοντάδες οργανωμένων ακροδεξιών, εφοδιασμένων με μολότωφ, φωτοβολίδες ευθείας βολής, χρώματα, πέτρες ρόπαλα κλπ και αμέσως στράφηκαν κατά των αστυνομικών, εκτοξεύοντάς τους πέτρες. χρώματα, φωτοβολίδες κ.λ.π. ενώ κτυπούσαν τους αστυνομικούς με χοντρά ρόπαλα.
 Αρχικά οι αστυνομικοί κράτησαν την ψυχραιμία τους, αλλά μετά από τραυματισμούς συναδέλφων τους, άρχισαν οι ρίψεις καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου- λάμψης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει στην πλατεία Συντάγματος το χάος μεταξύ των απλών πολιτών, που απεγνωσμένα προσπαθούσαν να αποχωρήσουν μη αντέχοντας απο τα χημικά που γέμισαν τον αέρα, πόσο μάλλον που μεταξύ τους ήταν και πολλά παιδιά.
Το ευτύχημα είναι οτι η Αστυνομία, είχε αποκλείσει στα προπύλαια μακρυά απο το Σύνταγμα τους αντιεξουσιαστές, γιατί αν έρχονταν σε επαφή με τους ακροδεξιούς έξω απο την Βουλή, τα επεισόδια θα ήταν ακόμη σε εξέλιξη....
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ - 25 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Περισσότερες από 10 προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου μπροστά στη Βουλή.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση προκειμένου να διευκρινισθεί ποιοί εμπλέκονται στα επεισόδια και οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών ανέρχεται σε 25.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε από το ΕΚΑΒ, ούτε από το ΕΚΕΠΥ για τη μεταφορά από το συλλαλητήριο βρέφους με αναπνευστικά προβλήματα σε δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία.
Στο νοσοκομείο Σωτηρία έχουν μεταφερθεί 4 άτομα από το συλλαλητήριο με ελαφρά δύσπνοια.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ ένα άτομο τραυματίσθηκε με μαχαίρι, ψηλά στην οδό Ασκληπιού, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες ότι το περιστατικό αυτό συνδέεται με το συλλαλητήριο.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τραυματίστηκαν 25 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. 
ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗ

Επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο της και τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που κάλυπτε τα γεγονότα, καταγγέλλει η ΕΡΤ .
«Βίαιη επίθεση από ακραία στοιχεία δέχτηκε συνεργείο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εικονολήπτη που εκείνη την ώρα κάλυπτε τα γεγονότα. 
Η ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση, η οποία αποτελεί ευθεία βολή στη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν τρομοκρατούνται. Αντιθέτως, αυτά τα φαινόμενα ενδυναμώνουν τη βούλησή τους να παρέχουν αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση στους Έλληνες πολίτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

Επίθεση δέχτηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, όταν ομάδα αγνώστων άρχισε να τον κλωτσάει, και να τον χτυπάει με ρόπαλα. Ο φωτορεπόρτερ φέρει τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Επιπλέον οι άγνωστοι του έκλεψαν και τον φωτογραφικό εξοπλισμό του.
«Μου φώναζαν φέρε την κάμερα, δεν την έδωσα και άρχισαν να με χτυπούν και να με βαράνε. Ξεκίνησαν γύρω στα 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκαν κι άλλοι. Μου έκλεψαν τον εξοπλισμό», καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη