allnews-epirus

Συναντήσεις Μ. Ελισάφ με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, τουριστικούς πράκτορες και διπλωμάτες


Μία σειρά σημαντικών συναντήσεων με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών, τουριστικούς παράγοντες, διπλωμάτες και άλλους είχε στην Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Οι συναντήσεις και οι συνεργασίες έγιναν στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εξωστρέφειας της πόλης και με στόχο αφενός την αύξηση επισκεπτών στην περιοχή και αφετέρου την σύνδεση του αεροδρομίου Ιωαννίνων με νέους προορισμούς.
Ο Δήμαρχος είχε εκτενή συνεργασία με την κ. Ειρήνη Σιδηροπούλου επικεφαλής πωλήσεων στη Βόρεια Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες της Aegean. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην δυνατότητα νέων αεροπορικών συνδέσεων. Για τα Γιάννινα, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος, προτεραιότητα αποτελεί η Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ, η σύνδεση με το Ισραήλ και την Κύπρο, καθώς και η πιθανότητα stop-over για τα Τίρανα.
Η ανταπόκριση της κ. Σιδηροπούλου ήταν πολύ θετική και επεσήμανε ότι η Aegean θα βοηθήσει στο «χτίσιμο» προορισμών και μελλοντικών συνδέσεων. Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης θα ακολουθήσει την ερχόμενη Παρασκευή συνάντηση και συζήτηση με τον επικεφαλής του Τμήματος μάρκετινγκ της αεροπορικής εταιρίας.
Η δεύτερη σημαντική συνάντηση έγινε με το γενικό διευθυντή της Turkish Airlines  Yavuz Akkaynak και την εκπρόσωπο μάρκετινγκ της εταιρείας κ. Ελένη Βραζιτίκου.
Αν και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας σε προορισμούς πέρα από την Κωνσταντινούπολη, η προώθηση των Ιωαννίνων σε ξένες αγορές, καθώς και η φιλοξενία ταξιδιών εξοικείωσης (fam & press trips) στα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή.
Ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε επίσης με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας Efe Ceylan με τον οποίο συζήτησε την αύξηση της προβολής των Ιωαννίνων στην τουριστική αγορά της Τουρκίας. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην οθωμανική μνημειακή και πολιτιστική κληρονομιά των Ιωαννίνων και σε όλα εκείνα τα στοιχεία (γαστρονομία, εγγύτητα οδική, φυσικό κάλλος, υψηλό επίπεδο ξενοδοχειακών και όχι μόνο υπηρεσιών) που καταστούν τα Ιωάννινα ιδανικό προορισμό για τους Τούρκους επισκέπτες. Ο Τούρκος πρόξενος δεσμεύτηκε να ενεργοποιήσει τα κανάλια που θα καταστήσουν γνωστά στην Τουρκία τα Γιάννινα και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα. Θα βοηθήσει επίσης στην καλύτερη οργάνωση της επικείμενης επίσκεψης του δημάρχου στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Δήμαρχος παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης, όπου απηύθυνε χαιρετισμό και προέτρεψε τους πράκτορες να συμπεριλάβουν τα Ιωάννινα στα ταξιδιωτικά πακέτα που δημιουργούν και προσφέρουν.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης αυτής έγινε μια μακρά συζήτηση με την κ. Κική Κολάτσκου, εκπρόσωπο του ομίλου της Air Serbia (και της Volotea) στη Βόρεια Ελλάδα, για τις προοπτικές σύνδεσης του αεροδρομίου των Ιωαννίνων με την αγορά της Σερβίας.

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο Δήμαρχος κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστη Ανδρεαδάκη.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η συμμετοχή των Ιωαννίνων στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (γίνεται 5 – 15 Μαρτίου 2020) με την προβολή της ταινίας για την ιστορία των Ρωμανιωτών Εβραίων των Ιωαννίνων και την διοργάνωση μιας παράλληλης εκδήλωσης για την πόλη. Συμφωνήθηκε επίσης η χορηγία ταινιών από το Φεστιβάλ για προβολή στα Ιωάννινα, ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα συνεργασίας με ξένα κινηματογραφικά στούντιο για γυρίσματα στα Ιωάννινα και την ευρύτερη περιοχή.
Ο δήμαρχος παραβρέθηκε στις εργασίες του 3ου συνεδρίου για τον τουρισμό του Αμερικανικού Κολλεγίου Anatolia, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με στελέχη του Κολλεγίου και με τον πρώην υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου κ. Hisham Zaazou.
Συναντήθηκε επίσης με τον επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας και  Πρόεδρο του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου Χρήστο Σαραντόπουλο με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πολιτιστικών και εκθεσιακών ανταλλαγών. Αναφέρθηκε ειδικά η περίπτωση της Ραβένα και οι δυνατότητες για πιθανές αδελφοποιήσεις με πόλεις της Ιταλίας και τα Ιωάννινα.
Ο κ. Ελισάφ είχε μία ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Με την ιδιότητα του Προέδρου του Μουσείου Ολοκαυτώματος και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελλάδος ο κ. Μπουτάρης ζήτησε τη θεσμική συμμετοχή του κ. Ελισάφ στη γενική συνέλευση του Μουσείου. Ο δήμαρχος προσκάλεσε τον Γιάννη Μπουτάρη στην εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα στα Ιωάννινα στις 27 Ιανουαρίου.
Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, της Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Μπάμπη Παπαϊωάννου, με τον οποίο συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασιών για τους νέους της πόλης.
Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην παντελή έλλειψη επικοινωνίας τα προηγούμενα πέντε χρόνια με την πόλη των Ιωαννίνων, στη δυνατότητα και παροχή τεχνογνωσίας για την εκπόνηση ενός Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης για τη Νεολαία, το οποίο ο δήμαρχος έθεσε ως άμεση προτεραιότητά του και στις δυνατότητες συνεργασίας μέσω ευρωπαϊκών και διακρατικών προγραμμάτων.
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες ανταλλαγής καλών πρακτικών με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και από τον Δήμαρχο προτάθηκε η καθιέρωση της Ημέρας Νεολαίας στο δημαρχείο Ιωαννίνων, όπου σε συνεργασία με άλλους φορείς θα μπορεί να υπάρχει μια ολόκληρη μέρα ενημέρωσης και πληροφόρησης για τους νέους στην πόλη σε συνεργασία με τη Γραμματεία Νέας Γενιάς. Από τον κ. Παπαϊωάννου ζητήθηκε, τέλος, η συνδρομή του για τη δικτύωση των νέων των Ιωαννίνων με ομάδες και οργανώσεις νέων της ευρύτερης νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Τέλος ο κ. Ελισάφ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας και Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης κ. Ντεϊβιντ Σαλτιέλ με τον οποίο μεταξύ άλλων συζητήθηκε και η περαιτέρω συντήρηση και ενίσχυση της επισκεψιμότητας της Συναγωγής των Ιωαννίνων.









Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη