allnews-epirus

Το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο γίνεται μόδα

Πλήρης αυτονομία, αλλά και απόλυτη ελευθερία κινήσεων σε ...τέσσερις ρόδες για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ρεκόρ πωλήσεων καταγράφουν τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα σε εποχές πανδημίας.

Διακοπές με αυτοκινούμενο στη λίμνη της Κωνσταντίας, στη νότια Γερμανία, αποφάσισε να κάνει φέτος η Ζίγκι Μπίκλε από το Άλμπσταντ της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Φαίνεται όμως ότι και άλλοι πολλοί είχαν την ίδια ιδέα. Μόλις που κατάφερε να βρει μια θέση στο κάμπινγκ του Ίμπερλινγκεν. Πρόκειται για έναν καταπράσινο και δημοφιλή τουριστικό προορισμό στη βόρεια ακτή της λίμνης. "Ειδικά Σαββατοκύριακο είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή δεν βρίσκεις θέση...", λέει η ίδια. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο. Σε εποχές κορωνοϊού πολύς κόσμος αποφεύγει τον συνωστισμό στα ξενοδοχεία. Για πολλούς, ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι η καλύτερη λύση.
"Είναι σαν να έχεις το σπίτι σου μαζί σου, μπορείς να απομονωθείς. Καλύτερα έτσι, παρά να κάνω διακοπές σε ξενοδοχείο", λέει η Ζίγκι Μπίκλε. Για την Ρουτ Μποκ, από το Σβέμπις Χαλ, η αυτονομία είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο. "Έχουμε δική μας τουαλέτα, δικό μας μπάνιο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. Είναι σημαντικό αυτό", λέει η ίδια.
Ρεκόρ πωλήσεων σε εποχές πανδημίας
Τα πλεονεκτήματα του τροχόσπιτου: μία αυθόρμητη στάση για την όμορφη θέα
Τα πλεονεκτήματα του τροχόσπιτου: μία αυθόρμητη στάση για την όμορφη θέα
Αυτονομία, αλλά και ασφάλεια σε τέσσερις ρόδες. Οι πελάτες αυξάνονται συνεχώς και ο κλάδος πανηγυρίζει. Ο Φρανκ Χάινριχσεν, διευθυντής μάρκετινγκ στη Hymer, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινούμενων στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη, που ανήκει πλέον στην αμερικανική Thor Industries, επισημαίνει ότι "ο Μάιος του 2020 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία μας. Κυκλοφορήσαμε 10.000 νέα οχήματα, καταγράφοντας αύξηση τζίρου κατά 16%. Είναι σαφές ότι το κάμπινγκ έχει γίνει η απόλυτη μόδα σε εποχές κορωνοϊού".
Ο ετήσιος τζίρος της Hymer έχει ξεπεράσει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Πάντως ο Φρανκ Χάινριχσεν πιστεύει ότι το μεγάλο "ατού" ενός αυτοκινούμενου δεν είναι μόνο η ασφάλεια και οι συνθήκες υγιεινής που παρέχει, αλλά και η ευελιξία στην επιλογή προορισμού. Όποιος οδηγεί αυτοκινούμενο τροχόσπιτο προσαρμόζεται εύκολα και αλλάζει δρομολόγιο όταν ξαφνικά αυξάνονται τα κρούσματα σε μία συγκεκριμένη περιοχή ή όταν αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες. "Μπορώ να διαλέξω εντελώς αυθόρμητα τον προορισμό μου", λέει ο Χάινριχσεν. "Μπορώ να αλλάξω κατεύθυνση, αν κάπου επιβληθούν περιορισμοί. Μπορώ να δω στο Ίντερνετ πού θα έχει καλό καιρό και να κινηθώ αναλόγως". Σε αυτό συμφωνεί και η Ρουτ Μποκ, που κάνει φέτος διακοπές με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο: "Μπορείς να δεις πολλά μέρη σε λίγο χρόνο. Κι αν κάπου δεν σου αρέσει τόσο πολύ, απλά πηγαίνεις παρακάτω..." λέει.
Ευέλικτες, αλλά όχι φθηνές διακοπές
Αυτοκινούμενο-αντίκα της Hymer σε λεωφορειάκι Borgward, κατασκευής 1961
Αυτοκινούμενο-αντίκα της Hymer σε λεωφορειάκι Borgward, κατασκευής 1961
Σε ελάχιστο χώρο ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο συνήθως προσφέρει τουλάχιστον ένα διπλό κρεβάτι, ντουλάπες, κουζίνα, ψυγείο, ντους, τουαλέτα, ακόμη και κλιματισμό. Πάνω απ' όλα προσφέρει την ελευθερία να αλλάζεις προορισμό ανάλογα με τα κέφια, κάτι που προφανώς δεν γίνεται στο ξενοδοχείο. Ωστόσο, όλα αυτά έχουν ένα αντίτιμο. Όπως λέει ο Ρόλαντ Κάιζερ, ιδιοκτήτης αυτοκινούμενου, "για ένα μικρότερο μοντέλο οι τιμές αρχίζουν από τα 50.000-60.000 ευρώ". Η Ρουτ Μποκ επέλεξε ένα μεγαλύτερο, αλλά μεταχειρισμένο αυτοκινούμενο. Και πάλι όμως "πληρώσαμε τελικά γύρω στις 75.000", λέει. Για μεγαλύτερες, πιο εξεζητημένες ή πιο πολυτελείς εκδόσεις, οι τιμές φτάνουν σε εξαψήφια ποσά.
Υπάρχει βέβαια και η λύση της ενοικίασης για τις διακοπές. Αλλά και εδώ το τίμημα δεν είναι αμελητέο: ένα αυτοκινούμενο για μία τετραμελή οικογένεια και για δύο εβδομάδες μπορεί άνετα να στοιχίσει γύρω στις 2.000 ευρώ. Σήμερα ο ένας στους τρεις περιηγητές με αυτοκινούμενο είναι άνω των 60 ετών. Αλλά ο διευθυντής μάρκετινγκ της Hymer διαπιστώνει και μία ηλικιακή ανανέωση στην πελατεία του. Όπως επισημαίνει "βλέπουμε πολλούς νέους ανθρώπους, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βλέπουμε πολλούς που τώρα ανακαλύπτουν το αυτοκινούμενο. Όλα αυτά είναι πολύ αισιόδοξα σημάδια για το μέλλον..."
Τόμας Βάγκνερ (DLF)
Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδημητρίου

4 Σχόλια

  1. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

    Γεια σας αγαπητοί μου, είμαι η Λίντα ΜακΝτόναλντ, που ζει σήμερα στο Ώστιν Τέξας των ΗΠΑ. Είμαι χήρα αυτή τη στιγμή με τρία παιδιά και είχα κολλήσει σε οικονομική κατάσταση τον Απρίλιο του 2020 και έπρεπε να αναχρηματοδοτήσω και να πληρώσω τους λογαριασμούς μου. Προσπάθησα να αναζητήσω δάνεια από διάφορες εταιρείες δανείων, τόσο ιδιωτικές όσο και εταιρικές, αλλά ποτέ με επιτυχία, και οι περισσότερες τράπεζες απέρριψαν την πίστη μου, δεν είναι πλήρης λεία εκείνων των κουκουλαριών εκεί που τους αποκαλούν δανειστές αυτο-χρήματος, είναι όλοι απάτες, το μόνο που θέλουν είναι δικό σου χρήματα και δεν θα ακούσετε ξανά από αυτούς που το έχουν κάνει δύο φορές πριν συναντήσω τον κ. David Wilson, το πιο ενδιαφέρον μέρος του είναι ότι το δάνειο μου μεταφέρθηκε σε μένα εντός 74 ωρών, οπότε θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τον κ. David εάν ενδιαφέρεστε να λάβετε δάνειο και είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να τον εξοφλήσετε εγκαίρως, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω email ……… προγραμματίστε εάν πρέπει να επικοινωνήσετε με οποιαδήποτε εταιρεία σχετικά με την εξασφάλιση δανείου χωρίς ασφάλεια, τότε επικοινωνήστε με τον κ. David Wilson σήμερα για το δάνειο σας.

    Προσφέρουν όλες τις κατηγορίες δανείου.
    Βραχυπρόθεσμο δάνειο (5_10 έτη)
    Μακροπρόθεσμο δάνειο (20_40)
    Προθεσμιακό δάνειο μέσων (10_20)
    Προσφέρουν σαν δάνειο
    Στεγαστικό δάνειο ............., Επιχειρηματικό δάνειο ........ Χρεωστικό δάνειο .......
    Φοιτητικό δάνειο .........., Δάνειο εκκίνησης επιχειρήσεων
    Επιχειρηματικό δάνειο ......., Εταιρικό δάνειο .............. κλπ
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
    Όσον αφορά την οικονομική κρίση και το δάνειο, τότε το δάνειο David Wilson είναι το κατάλληλο μέρος για να πάει, παρακαλώ πες του. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας, χρειάζεστε ένα δάνειο; Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη;
    Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μας μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την ευκαιρία για να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται οικονομική υποστήριξη για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση και να ολοκληρώσουν το έργο τους και δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε από τις οικονομικές σας δυσκολίες, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η οικονομική σας σταθερότητα και θα φροντίζεστε καθ 'όλη τη διαδικασία.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com Ή;
    WhatsApp: +447903159998

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

    Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή άγχος τραπεζικές επισκέψεις Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 |

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος ... Πήρα ένα δάνειο από έναν δανειστή που με βοήθησε με το δάνειο μου. Ήταν καταπληκτικό πώς πήρα ένα δάνειο. Δοκίμασα μια διαφορετική υπηρεσία, αλλά δεν μπορούσα ποτέ να λάβω δάνειο από αυτήν την υπηρεσία. Μερικοί από αυτούς θα με ζητήσουν να συμπληρώσω πολλά έγγραφα και στο τέλος της ημέρας δεν θα τελειώσουν καλά. Αλλά είμαι χαρούμενος μετά τη συνάντηση με την Έλενα Νίνο. Μπόρεσα να πάρω το δάνειο μου ύψους 22.000 ευρώ τώρα η επιχείρησή μου πηγαίνει καλά και θέλω όλοι να το γνωρίζετε σήμερα, επειδή είναι γρήγορο και 100% αξιόπιστο. Τώρα πληρώνω το δάνειο που έλαβα από την εταιρεία Elena Nino δάνεια σε όλο τον κόσμο. Ελάτε σε επαφή μαζί τους και μην χάνετε χρόνο με αυτούς τους δανειστές επικοινωνήστε με αυτό το email: elenanino0007@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη