Τριάντα έξι νέα κρούσματα και δύο θάνατοι από Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα


 Τριάντα έξι (36) νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα δύο (2) εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4.048 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες.
      Από το σύνολο των 4.048 κρουσμάτων, 1.118 (27.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2.059 (50.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
      Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι δύο (2), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 197 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Πώς κατανέμονται τα 36 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 17 από αυτά στην Αττική
 Τα τριάντα έξι επιπλέον κρούσματα, που δηλώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ κατανέμονται ως εξής:
      2 κρούσματα καταγράφηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
      3 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
      17 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
      4 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
      1 στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,
      1 στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, 
      1 στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου,
      1 στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου, 
      1 στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,
      1 στην περιφερειακή ενότητα Σάμου,
      2 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
      2 στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη