Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό δύο ορειβατών, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα, στη θέση Ξερολάκι του Ολύμπου.
Την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάλεσε τρίτο άτομο που βρισκόταν μαζί τους, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στο σημείο, περιμένοντας τους διασώστες.
Έχει απογειωθεί ελικόπτερο Super Puma από την Αθήνα, με τέσσερις εναέριους διασώστες. Επίσης, στο δύσβατο σημείο μεταβαίνουν πυροσβέστες από την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κατερίνης και Ελασσόνας. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για το συμβάν μέσω ασυρμάτου από το τρίτο μέλος της ορειβατικής παρέας και ήδη μέλη της από τη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται να μετακινηθούν στον Όλυμπο.
ΝΕΩΤΕΡΟ:
Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος, οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν στον Όλυμπο, στη θέση Ξερολάκι, όπου καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Το ελικόπτερο αποχώρησε και καθοδόν στο σημείο είναι επίγειες δυνάμεις έρευνας και διάσωσης (από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ελασσόνας και Κατερίνης, την 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας) για να τους ανασύρουν.
Στο σημείο βρίσκεται και τρίτος ορειβάτης που ήταν μαζί τους και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.
