allnews-epirus

ΑΡΤΑ: Ο 64χρονος άδειασε την καραμπίνα στον 62χρονο ξάδελφό του και ήταν άδεια όταν την έστρεψε και στον γιό του θύματος..

 

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι του ορεινού χωριού Αστροχώρι του Δήμου Καραϊσκάκη Αρτας, κι όχι μόνο, απο την δολοφονία του 62χρονου συγχωριανού τους, που δέχθηκε τρία φυσίγγια κυνηγετικής καραμπίνας από κοντά, και μάλιστα απο τον 64χρονο ξάδελφό του, μετά από λογομαχία για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία. 

Οι κάτοικοι του χωριού δήλωναν σήμερα οτι τα δύο ξαδέλφια, δεν είχαν οικονομικές ή κτηματικές διαφορές, αλλά λογομάχησαν, όταν βρέθηκαν με  τα αυτοκίνητά τους σε ένα στενό σημείο του δρόμου και το θύμα είχε κατέβει απο το αυτοκίνητο για να διαπραγματευθεί την αγορά ξύλων με συγχωριανό του. Εριστικά ο 64χρονος συνταξιούχος αστυνομικός του ζήτησε να ανοίξει τον δρόμο να περάσει, και πρίν προλάβει το θύμα να το κάνει, ο πρώτος πήρε την καραμπίνα και εν ψυχρώ πυροβόλησε τον 62χρονο. Από την Αστυνομία, εξετάζεται ο δράστης να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το ευτύχημα είναι -σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι κάτοικοι-, οτι η καραμπίνα είχε μόνο 3 φυσίγγια στην θαλάμη της, ενώ μπορούσε να δεχτεί περισσότερα, γιατί ο 64χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, αφού πυροβόλησε τρείς φορές τον 62 χρονο, έστρεψε το όπλο κατά του γιού τού θύματος που βγήκε απο το αυτοκίνητο όπου βρίσκονταν και με άλλα μέλη της οικογένειάς του για να βοηθήσει τον πατέρα του. 

Πρός αυτόν λοιπόν έστρεψε την καραμπίνα ο δράστης, πίεσε την σκανδάλη, αλλά ευτυχώς δεν υπήρχε στην θαλάμη άλλο φυσίγγιο. Πριν προλάβει να γεμίσει ξανά την καραμπίνα, τον αφόπλισε ο γιός του θύματος, ενώ ο δράστης τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητό του, για να συλληφθεί περίπου δύο ώρες αργότερα, μετά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η Αστυνομία.Τις έρευνες για την στυγερή αυτή δολοφονία, έχει αναλάβει η Αστυνομία της Άρτας.

-------------------------

Σχετικά απο την Αστυνομία εκδόθηκε σήμερα η  παρακάτω ανακοίνωση:

-Συνελήφθη, χθες (11 Οκτωβρίου 2021) το απόγευμα, σε χωριό της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη, 64χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, νωρίτερα ο συλληφθείς πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγητικό όπλο 62χρονο συγχωριανό του και ακολούθως τράπηκε σε φυγή με  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του. Αστυνομικοί, οι οποίοι έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος, εντόπισαν και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο σε σημείο στην ευρύτερη περιοχή.  Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας. 


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη