allnews-epirus

Θεματικό Εργαστήριο με θέμα: Βιώσιμα κτίρια και ανθεκτικές υποδομές, στο δρόμο προς μια κλιματικά ουδέτερη πόλη


Βιώσιμα κτίρια και ανθεκτικές υποδομές ,στον δρόμο προς μια κλιματικά ουδέτερη πόλη, ήταν το θέμα του 2ου διαδικτυακού θεματικού εργαστηρίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας υποβολής της πρότασης του Δήμου για το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030» .

Και αυτή η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή φορέων της περιοχής οι οποίοι και επανέλαβαν την βούληση τους να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια που γίνεται από τη πλευρά του δήμου Ιωαννιτών  στην κατεύθυνση διεκδίκησης μιας θέσης ανάμεσα στις 100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις έως το 2030 .

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ,ο οποίος και συντόνισε  την εκδήλωση αφού ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τους φορείς και τους συμμετέχοντες για την ενεργή στήριξη τους , επανέλαβε ότι η συμμετοχή τους στην προσπάθεια για τον μετασχηματισμό της πόλης προς την κλιματική ουδετερότητα είναι καθοριστική.

Ομιλητές στο δεύτερο θεματικό εργαστήριο ήταν ο κ. Γιάννης Αίσωπος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικού & Αστικού Σχεδιασμού και Πρόεδρος, του Τµήµατος Αρχιτεκτόνων, του Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ.Γεώργιος Πανέτσος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικού & Αστικού Σχεδιασμού, Τµήµα Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήµιο Πατρών ο κ. ∆ηµήτρης Αθανασίου, Πολιτικός Μηχανικός, Μόνιµος υπάλληλος του ΥΠΕΝ µε απόσπαση στη Γενική ∆ιεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ο κ. Αντώνης Γαβαλάç, Αρχιτέκτων, Εµπειρογνώµων Αειφορικού Σχεδιασµού, ∆ιδάσκων του Πανεπιστηµίου Πατρών, ο ∆ρ. Ηλίαç Μεσσίνας, Αρχιτέκτων, Χωροτάκτης, Περιβαλλοντολόγος, Ιδρυτής ECOWEEK (Αειφορία, Καινοτοµία, ∆ηµόσια ∆ιαβούλευση), ∆ιδάσκων του Πανεπιστηµίου Πατρών και η ∆ρ. ∆ήµητρα Τσιριγώτη, Αρχιτέκτων, Εµπειρογνώµων Αειφορικού Σχεδιασµού, ∆ιδάσκουσα του Πανεπιστηµίου Πατρών.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη