«Euroferry Olympia»: Ένας Αφγανός και ένας Βούλγαρος διασώθηκαν από την επιχείρηση της ΕΜΑΚ - Δώδεκα άτομα φέρονται τελικά ως αγνοούμενοι


 Ένας Αφγανός μετανάστης που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών και ένας Βούλγαρος οδηγός απεγκλωβίστηκαν τελικά από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανακοίνωσε πριν από λίγο το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι δύο αλλοδαποί οδηγοί είχαν ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές για τον απεγκλωβισμό τους από το πλοίο αλλά εντοπίσθηκε μόνον ο ένας οδηγός.

Η επιχείρηση διάσωσης των δύο ατόμων έγινε από άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα.

Έως τώρα από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, ενώ άλλα 12 άτομα φέρονται τελικά ως αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

----------------------------

Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι αποστέλλει το σκάφος Diciotti, από την Κατάνη της Σικελίας, για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πλοίο της Grimaldi, την περασμένη νύχτα.

Οι ιταλικές αρχές, παράλληλα, θα συνεισφέρουν, με πλοία τους, στην απορρόφηση τυχόν ρυπογόνων ουσιών από τα νερά του Ιονίου.

Και η πλοιοκτήτρια εταιρεία Grimaldi έκανε γνωστό ότι θα αποστείλει πλωτά μέσα που θα συνδράμουν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

--------------------------------

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επαναληφθούν από άνδρες της ΕΜΑΚ, οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia», που συνεχίζει να φλέγεται ανοιχτά της Κέρκυρας.

   Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το λιμενικό σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα, και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς, δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

   Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

   Έως τώρα, από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών, ενώ άλλα 12 φέρονται ως αγνοούμενα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη