allnews-epirus

ΑΡΧΙΖΕΙ Η...ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡ/ΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...



Η...κάθοδος των Σκανδιναβών στο αερ/μιο Ιωαννίνων για διακοπές στην Ήπειρο, ξεκινά την Παρασκευή 13 Μαϊου, με την πρώτη πτήση της σαιζόν απο την Στοκχόλμη και μάλιστα με αεροσκάφος μεγαλύτερης χωρητικότητας δηλ Airbus A321Neo,  210-220 επιβατών. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι πτήσεις από Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγη, Όσλο, ενώ στις 20 Μαϊου ξεκινούν οι πτήσεις απο Τελ Αβίβ, και 18 Ιουνίου  απο Βελιγράδι. Κάποιες άλλες πτήσεις απο επιπλέον χώρες, δεν έχουν οριστικοποιηθεί και πιθανότατα δεν υλοποιηθούν, γιατί οι τουρ- οπερέιτορς απο μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ολλανδίας, Βελγίου, Γερμανίας κ.λ.π. δεν  μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους απο τις υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες στα παράλια της Ηπείρου.

Οι πτήσεις λοιπόν απο τις Σκανδιναβικές χώρες προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, είναι οι εξής;

-ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ -ΙΩΑΝΝΙΝΑ NVR213: Αναχώρηση 08.00 Αφιξη: 12.25
-ΙΩΑΝΝΙΝΑ -ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ NVR214:Αναχώρηση 13.25 Άφιξη: 15.45

Οι πτήσεις αυτές θα γίνονται κάθε Παρασκευή από την αεροπορική εταιρεία Novair για πρώτη φορά με μεγαλύτερο αεροσκάφος Airbus A321Neo 210-220 επιβατών. Πρώτη πτήση Παρασκευή 13 Μαϊου.



-ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ -ΙΩΑΝΝΙΝΑ SK7955 :Αναχώρηση:06.00 Άφιξη 10.15
-ΙΩΑΝΝΙΝΑ -ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ SK7956: Αναχώρηση 11.15 Άφιξη 13.30
Πρώτη πτήση 27 Μαϊου και κάθε Παρασκευή με Airbus Α-320 Neo της SAS.

---------------------------------------------

-ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ SK7705: Αναχώρηση 05.50 Άφιξη:09.40

-ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ SK7706:Αναχώρηση 10.40 Άφιξη: 12.30

Πρώτη πτήση 3 Ιουνίου και κάθε Παρασκευή με Airbus Α-320 Neo της SAS.

-ΟΣΛΟ -ΙΩΑΝΝΙΝΑ WF7744: Αναχώρηση 07.00 Άφιξη: 11.35

-ΙΩΑΝΝΙΝΑ- ΟΣΛΟ  WF7744 : Αναχώρηση 12.35 Άφιξη: 15,05

Οι πτήσεις του ΟΣΛΟ ξεκινούν 17 Ιουνίου και θα εκτελούνται κάθε Παρασκευή απο την αεροπορική εταιρεία Wideroe και αεροσκάφη Embraer 190- E2.

*Όλες οι ώρες πτήσεων είναι τοπικές. Τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να τα χρησιμοποιούν και Ηπειρώτες από τις αεροδρόμια αναχωρήσεων και επιστροφής. αν έγκαιρα κλείσουν θέσεις γιατί οι πληρότητες είναι υψηλές.

Σε οτι αφορά τις πτήσεις από ΜΠΙΛΟΥΝΤ  πρός Γιάννινα, δεν έχουν ανακοινωθεί πότε και αν τελικά θα γίνουν, αν και οι πληρότητες εμφανίζονται ικανοποιητικές.

Θολό είναι ακόμη το τοπίο των πτήσεων του Ισραήλ με απευθείας πτήσεις απο το Τελ Αβίβ για τα Γιάννινα. Δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακριβώς οι ώρες των πτήσεων, που με τα ισχύοντα μέχρι τώρα θα είναι κάθε Παρασκευή και Δευτέρα. Η πρώτη πτήση ανακοινώθηκε για τις 20 Μαίου, με άφιξη αυτή την ημέρα στα Γιάννινα   στις 11.30 και με αναχώρηση στις 21.30. Ερωτηματικά λοιπόν προκαλεί η πολύωρη παραμονή του α/φους στα Γιάννινα. Για τις 23 Μαϊου όμως, η άφιξη στα Γιάννινα είναι 09.10 με αναχώρηση  για Τελ Αβίβ 10.10. Γι αυτές τις πτήσεις της Israir αναμένονται αλλαγές μέχρι να οριστικοποιηθούν. Ενδεχόμενα οι πτήσεις αυτές να συνεχιστούν τον χειμώνα γιατί υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον απο το Ισραήλ για τα Γιάννινα, Ζαγοροχώρια κ.λ.π.

Επίσης δεν έχουν πλήρως οριστικοποιηθεί ακόμη οι πτήσεις απο το Βελιγράδι της Air SERBIA, αν και ανακοινώθηκε η πρώτη πτήση των Ιωαννίνων για τις 18 Ιουνίου, χωρίς όμως να οριστικοποιηθούν ώρες, αλλά και ημέρες των πτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο.

Ανησυχία για τις πτήσεις της SAS

Στο μεταξύ μια είδηση απο την Σουηδία, προκάλεσε ανησυχία και για τον τουρισμό της Ελλάδας, που προφανώς επηρέασαν και τις πτήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας προς τα Γιάννινα, που θα είναι δύο την εβδομάδα, ενώ υπήρχε ζήτηση για περισσότερες. Οι σκανδιναβικές αερογραμμές (SAS) σκοπεύουν λοιπόν, να ακυρώσουν περίπου 4.000 πτήσεις το καλοκαίρι, επικαλούμενες ελλείψεις προσωπικού και καθυστερημένες παραδόσεις αεροσκαφών, όπως μετέδωσε σήμερα η σουηδική οικονομική εφημερίδα Dagens Industri (DI).

Οι ελλείψεις προσωπικού αποτελούν απόρροια της πανδημίας Covid-19, καθώς σχεδόν 5.000 υπάλληλοι απολύθηκαν εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, επισημαίνει η DI.

Η διευθύντρια επικοινωνίας της SAS, Κάριν Νίμαν, τόνισε ότι θα ληφθεί μέριμνα για επαναπρογραμματισμό πτήσεων την ίδια ημέρα προκειμένου να μην υπάρξουν εγκλωβισμένοι επιβάτες.

Η είδηση για τις ακυρώσεις πτήσεων της SAS το καλοκαίρι ήρθε λιγότερο από τρεις μήνες αφότου ο αερομεταφορέας της Σκανδιναβίας γνωστοποίησε ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με οικονομική έκθεση που δημοσιεύτηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, η εταιρεία κατέγραψε απώλειες της τάξης των 2,6 δισεκ. σουηδικών κορόνων (περίπου 246 εκατομμύρια ευρώ) κατά την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019 -- πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 -- τα έσοδα ήταν μειωμένα κατά 42%.

Ως εκ τούτου, η SAS ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει « να μειώσει επιθετικά το κόστος» κατά 7,5 δισεκ. σουηδικές κορόνες ετησίως, με προσαρμογές στον στόλο και τις προσφορές προϊόντων της, μεταξύ άλλων μέτρων.

Γ.ΚΥΡ.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη