allnews-epirus

Πάτρα: "Κανένας θάνατος από τον φονικό μύκητα" - Ο Γ. Καρβέλης διεψεύδει την Αννα Μαστοράκου για Candida Aurisστις ΜΕΘ


 "Ουδείς θάνατος έχει καταγραφεί στην περιοχή από τον μύκητα Candida Auris", αυτό δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης αναφορικά με τις πληροφορίες που διέρρευσαν για 3-4 θανάτους στην Πάτρα.

Οπως σημείωσε, με κατηγορηματικό τρόπο, ο κ. Καρβέλης από τις διαβεβαιώσεις των γιατρών των νοσοκομείων της περιοχής κανένας ασθενής δεν έχει καταλήξει από τον φονικό μύκητα. Ενώ υπογράμμισε πως τηρούνται τα προβλεπόμενα πρωτόκκολα από τις επιτροπές λοιμώξεων των νοσηλευτηρίων. Και φυσικά όλες οι νοσηλευτικές μονάδες παραμένουν σε επιφυλακή σε περίπτωση εμφάνισή του.

Το ζήτημα προέκυψε όταν η Πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου σε δηλώσεις της ανέφερε πως υπάρχουν θάνατοι στην πόλη από τον μύκητα.

Ο φονικός μύκητας Candida Auris έχει προκαλέσει τρεις έως τέσσερις θανάτους στην Πάτρα από την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που προκαλεί, αποκάλυψε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο μύκητας εντοπίζεται στις ΜΕΘ. Αν προσβληθεί από τον μύκητα ασθενής που είναι ανοσοκατασταλμένος ή έχει σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος, καθώς εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα στη θεραπεία.

Η διασπορά του μύκητα μπορεί να εμποδιστεί αν τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής και ότι θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις στα νοσοκομεία, υποστήριξε η κ. Μαστοράκου.

Μερικές ώρες αργότερα ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ διέψευσε την Πρόερο του Ιατρικού Συλλόγου!.


Tempo24

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη