allnews-epirus

Έφυγε απο την ζωή ο πρώην Περιφερειάρχης Ηπείρου (2003) Δημήτρης Σκαμνάκης


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησε Περιφερειάρχης Ηπείρου το 2003 και πρώην βουλευτής Αχαΐας, Δημήτρης Σκαμνάκης.

Γεννήθηκε στην Ανδραβίδα Ηλείας το 1942. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν και πτυχιούχος της Παντείου.

Διετέλεσε Στέλεχος της Νεολαίας της Ένωσης Κέντρου. Συμμετείχε στην αντιδικτατορική αντίσταση και για τη δράση του συνελήφθη και φυλακίστηκε. 
Εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος Πάτρας από το 1975. Το 1978 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και πολιτεύτηκε πρώτη φορά το 1985. Διορίστηκε νομάρχης Ζακύνθου το 1986, Πρόεδρος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων το 1987 και περιφερειάρχης Ηπείρου το 2003.

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Σκαμνάκη, που έφυγε σήμερα από κοντά μας. Έχοντας αγωνιστεί σθεναρά υπέρ της Δημοκρατίας στα χρόνια της δικτατορίας, εντάχθηκε το 1978 στο ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εξελέγη δύο φορές βουλευτής Αχαΐας. Με αίσθημα ευθύνης, ήθος και εντιμότητα, διέγραψε μία σπουδαία πολιτική διαδρομή. Εκφράζουμε τα ειλικρινή & θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 Τη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Σκαμνάκη εκφράζει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως σημειώνει:

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο Δημήτρης Σκαμνάκης, φίλος και σύντροφος, με μεγάλη προσφορά στην προοδευτική παράταξη.

Η έντιμη πολιτική του διαδρομή, η αδιασάλευτη υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών και η ακλόνητη δέσμευσή του στον πολίτη, θα συνοδεύουν πάντα τη μνήμη του. 

Δημήτρη, καλό ταξίδι.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη