allnews-epirus

Επίσκεψη Μ. Τζούφη, στον ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών


Τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας / Αλληλεγγύης & Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημήτρη Πάνου.

Κύριο θέμα αποτέλεσε η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών και η προετοιμασία τους για την επόμενη σχολική χρονιά. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως υπάρχει περαιτέρω ανάπτυξης των σχολικών υποδομών, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα βρεφικά τμήματα, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, η χρηματοδοτική ενίσχυση τους είναι απαραίτητη ώστε να διασφαλιστεί και να επεκταθεί η λειτουργία τους.

Στη συνέχεια, η βουλευτής Ιωαννίνων παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρόεδρο του οργανισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο διπλασιασμό της δαπάνης των vouchers, στη θεσμοθέτηση της «Επιταγής Ακρίβειας» για τους παιδικούς σταθμούς για όσο διάστημα παραμένουν οι ανατιμήσεις. Επίσης, υπογράμμισε πως για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην πρόταση για δημιουργία «Ευρωπαϊκού Ταμείου για το Παιδί».

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη επεσήμανε πως «έρχεται δύσκολος χειμώνας για όλες και όλους και ιδιαίτερα για τους νέους γονείς. Καλούνται να ανταπεξέλθουν και να προσφέρουν ότι καλύτερο στα παιδιά τους παρά τις πολλαπλές οικονομικές υποχρεώσεις, τις συνεχείς ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα ενοίκια και στα αγαθά πρώτης ανάγκης». Παράλληλα, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Πολιτεία καλεί τους νέους ανθρώπους να δώσουν λύση στο δημογραφικό πρόβλημα, χωρίς να τους εξασφαλίζει στοιχειώδεις διευκολύνσεις στην καθημερινότητά τους ή στην καθημερινότητα των παιδιών τους».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη