allnews-epirus

57 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ...


Νεώτερη ενημέρωση

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών, με την αρμόδια ιατροδικαστή της Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας .να δηλώνει πριν λίγο, ότι ο απολογισμός μέχρι στιγμής φθάνει τους 57 νεκρούς.

Η ιατροδικαστής είπε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί την Τετάρτη στο νεκροτομείο.

Η Ρουμπίνη Λεονταρή είπε επίσης ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τους 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

«Η ταυτοποίηση δεν είναι έργο των ιατροδικαστών. Συνδράμουμε βέβαια, αλλά είναι ευθύνη του εργαστηρίου της εξειδικευμένης ομάδας της Πολιτικής Προστασίας για μαζικές καταστροφές. Έχουμε την πληροφόρηση ότι προχωρά η εργαστηριακή διερεύνηση του DNA. Έχουμε ήδη, μέχρι στιγμής, 14 ολοκληρωμένα αποτελέσματα, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία ταυτοποίησης από το αρμόδιο άτομο», τόνισε η κ. Λεονταρή.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται αυτεπάγγελτος έλεγχος για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και σύμφωνα με πληροφορίες η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ζητά εντός 48 ωρών να κατατεθούν όλα τα τεκμήρια, τα οποία αφορούν τις διαδικασίες ασφάλειάς και αν τηρήθηκαν. Αφορά τόσο τον ΟΣΕ, όσο και την ιδιωτική εταιρεία Hellenic Train.

Συγκεκριμένα έχει ήδη εκδοθεί απόφαση αυτεπάγγελτου ελέγχου και «ζητάμε εντός 48 ωρών όλα τα τεκμήρια» αναφέρεται.

Το in επικοινώνησε με τη διοίκηση της Αρχής και ζήτησε διευκρινίσεις σχετικά με τις αρμοδιότητες της και ειδικότερα αν έχει αρμοδιότητα για πιστοποίηση ως προς το δίκτυο ή την ασφάλεια κυκλοφορίας των συρμών.

Όπως τονίστηκε από τη διοίκηση «οι αρμοδιότητες μας είναι ο έλεγχος της τήρησης των διαδικασιών ασφαλείας των εταιρειών ΟΣΕ και Hellenic Train». Δηλαδή, όπως εξηγεί η Ιωάννα Τσιαπαρίκου, πρόεδρος της ΡΑΣ, «αν ακολουθούνται οι διαδικασίες με βάση το υφιστάμενο δίκτυο οχήματα συστήματα, όπως περιγράφονται στα Συστήματα Διαχείρισης Ασφαλείας που μας καταθέτουν. Τα έργα υποδομής ή τα νέα οχήματα εγκρίνονται από τη ΡΑΣ σε σχέση με τη διαλειτουργικότητα».

Ωστόσο, το ελληνικό σίριαλ με το «κουβάρι αρμοδιοτήτων» μπαίνει εκ νέου στο προσκήνιο και για ακόμα ένα τραγικό δυστύχημα δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι φορείς, εταιρείες έχουν την ευθύνη για το θέμα της ασφάλειας και ελέγχου.

Στο τρίτο βαγόνι συνεχίζονται οι έρευνες

 To τρίτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας τους δυστυχήματος στα Τέμπη, επιχειρούν να τεμαχίσουν τα συνεργεία, ώστε να μοιραστεί το βάρος του και να μετακινηθεί, καθώς εκεί επικεντρώνονται από εδώ και πέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό επιβατών. Με την βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων, ειδικές ομάδες συνεχίζουν να επιχειρούν παράλληλα στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν γίνει μια άμορφη μάζα σιδερικών και έχουν καεί ολοσχερώς. Τα πάντα γίνονται με μεγάλη προσοχή λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και του μεγάλου όγκου των βαγονιών.

Μάλιστα, θα ελεγχθούν όλα τα κομμάτια του τρένου ξανά και ξανά μέχρι να υπάρξει η βεβαιότητα ότι έχουν ερευνηθεί τα πάντα.

Οι διασώστες και ομάδες της ΕΜΑΚ, βήμα - βήμα, ερευνούν κάθε σπιθαμή των βαγονιών και αναζητούν διόδους για να μπορέσουν να εισέλθουν σε όλα τα σημεία.

Γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν στηθεί σκηνές ώστε να οργανώνεται καλύτερα η επιχείρηση. Εκεί οι διασώστες παίρνουν λίγες ανάσες, για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να συνεχίσουν τις έρευνες.

 Έως το μεσημέρι η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων που έχουν ανασυρθεί - Συνεχίζονται οι έρευνες

 Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ταυτοποιηθούν οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα, με τη διαδικασία του Dna, από την αστυνομία σε συνεργασία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που τηρείται σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών. Με το πέρας της διαδικασίας, οι σοροί θα παραδοθούν τους συγγενείς τους. Παράλληλα, συνεχίζεται η αναζήτηση και ο εντοπισμός και άλλων ανθρώπων που αγνοούνται, ή έχουν χάσει την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη