Τραγωδία στην παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα. Ρουμάνος 50χρονος τουρίστας πνίγηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του και άλλων λουομένων, από τα μεγάλα κύματα λόγω της κακοκαιρίας.
Αυτόπτης μάρτυρας αναφέρει ότι « ...Όσοι ήταν κοντά φώναξαν βοήθεια και πήγαν αμέσως οι ναυαγοσώστες και προσπάθησαν να τον βγάλουν».
Μάλιστα εξηγεί ότι «ακούστηκε πως ο άντρας είχε πιει αλκοόλ σε κάποιο μαγαζί πιο πέρα και ότι ίσως έπαθε ανακοπή». Εξαιτίας των τεράστιων κυμάτων όπως λέει «όποιος πλησίαζε να τον βγάλει, δεν μπορούσε μετά και ο ίδιος να βγει. Κάποια στιγμή προσπαθούσαμε να βγάλουμε και τον άνθρωπο που είχε πάει να βοηθήσει τον άντρα που ήταν νεκρός».
Ο 50χρονος άτυχος άντρας που πνίγηκε ήταν με την γυναίκα του για διακοπές. Εκείνη σύμφωνα με πληροφορίες σώθηκε από ναυαγοσώστη. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ η παραλία Κάθισμα φημίζεται για τα μεγάλα κύματα, σήμερα, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, η κατάσταση ήταν ακόμα πιο επικίνδυνη.
«Γενικά οι ναυαγοσώστες προσπαθούσαν όλη μέρα να ‘μαζέψουν τον κόσμο. Είχε πολύ μεγάλα κύματα και έμπαιναν μέσα στην θάλασσα και οι ναυαγοσώστες προσπαθούσαν να ‘μαζέψουν τα ασυμμάζευτα» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας που έζησε την τραγωδία στη Λευκάδα.
