allnews-epirus

Εγκατάλειψη του έργου ...ανάπλασης της πλατείας, χωρίς καμιά επίσημη εξήγηση...

Ξεκίνησε παρά τις αρνητικές απόψεις των Γιαννιωτών η ...ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, ταχύτατα περιφράχτηκε όλος ο χώρος με εργολαβικά ψηλά εμπόδια λαμαρίνας να μη έχουν την δυνατότητα οι διερχόμενοι να βλέπουν τι έργα γίνονται, ρίχτηκαν και σκορπίστηκαν μερικά φορτηγά χαλίκι στο μεγαλύτερο μέρος της πλατείας, και στην συνέχεια στην είσοδο του εργοταξίου τοποθετήθηκαν αλυσίδες με κλειδαριές ....κι αυτό ήταν. Έκτοτε εδώ κι αρκετό καιρό, ούτε ίχνος ζωής σε όλο τοπ έργο, που υποτίθεται οτι θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Επίσημη εξήγηση καμία για την διακοπή των εργασιών, απο κανένα...Αόριστα άφησαν να διαρρεύσουν κάποιες πληροφορίες για ...δυσκολίες που εμφανίστηκαν...Τι είδους δυσκολίες άγνωστο. Αφορούν την χρηματοδότηση του έργου? Αφορούν δυσκολίες στην εφαρμογή της μελέτης, ή προβλήματα σε σχέση με το υπόγειο γκαράζ και την αντοχή του να κρατήσει το βάρος της νέας πλατείας ?
 Προβλήματα στην επιλογή των υλικών ή σε διαφωνίες των κατασκευαστών? Τι είναι τέλος πάντων αυτό που οδήγησε στην διακοπή των εργασιών κάτι που δίνει την εικόνα εγκατάλειψης του έργου? Επιτέλους τι είναι αυτό που οδήγησε στην διακοπή των έργων και τι πρόκειται να υπάρξει στην συνέχεια? Μια υπεύθυνη ενημέρωση των Γιαννιωτών δεν είναι αναγκαία?

Στις φωτό που τραβήχτηκαν σήμερα, ...δεν κινείται τίποτε σε όλο το εργοτάξιο, ούτε κάν ένας εργάτης να ασχολείται έστω εικονικά πόσο μάλλον κάποιο μηχάνημα να εργάζεται... 
Κι αν οι αρμόδιοι ρωτούσαν τους συμπολίτες για το τι σκέφτονται σχετικά με την διακοπή των έργων, η απάΝτηση θα ήταν ίδια απο όλους: ¨ Μακάρι να σταμάτησαν για τροποποίηση της μελέτης. Να προβλέψουν κάποιο συντριβάνι και να μη τοποθετηθούν μαύρα πλακίδια, που με τις ζέστες του καλοκαιριού, θα απωθούν τους πολίτες με την θερμοκρασίες που θα εκπέμπουν...¨.
φωτο απο την παρουσίαση μακέτας της νέας πλατείας

Σε ότι αφορά τα συντριβάνια στα Γιάννινα, ασφαλώς θα παρατηρήσατε οτι οι εκάστοτε δήμαρχοι, τα...αντιπαθούν και όσα υπήρχαν απο προκατόχους τους στην πλατεία, στο Άλσος, στα Λιθαρίτσια, καταργήθηκαν. Αποτέλεσμα...Τα Γιάννινα σήμερα να είναι η μοναδική πόλη της Ελλάδας, που δεν έχει συντριβάνι σε μια πλατεία ή πάρκο. Μόνο δύο ξενοδοχεία διαθέτουν υπέροχα συντριβάνια, πραγματικά στολίδια γι αυτά.
Μια κατάμαυρη πλατεία προβλέπουν οι μελέτες και για τελευταία φορά που αντικρύζουμε σε αυτή το λευκό χρώμα, είναι τώρα με το... απλωμένο χαλίκι.
Παρ΄όλα αυτά τα ερωτήματα για την εδώ και καιρό, χωρίς καμιά εξήγηση διακοπή των εργασιών παραμένει. Γιατί συμβαίνει αυτό? Πότε -και αν-,ξαναρχίσουν τα έργα και αν αυτό γίνει, πότε θα ολοκληρωθούν? Η σημερινή κατάσταση πόσο θα διαρκέσει? Μια υπεύθυνη ενημέρωση απο τον Δήμο, είναι αναγκαία... 
Γ.Κ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη