allnews-epirus

ΜΕΛΙΓΓΟΙ: Ένας πολιτιστικός πολυχώρος έγινε πραγματικότητα


Το μεράκι και ο εθελοντική προσφορά, μετέτρεψαν ένα παλιό σχολείο σε κυψέλη του πολιτισμού. 
Πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζεται η Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών και συμπληρώνεται με άλλες δραστηριότητες όπως η βιβλιοθήκη και η αίθουσα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, το οποίο άλλαξε μορφή χάρη στις πρωτοβουλίες και την εργασία της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών.

Το βράδυ της Κυριακής ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης έκανε τα εγκαίνια της Πινακόθηκης, η οποία αυτό το διάστημα φιλοξενεί έκθεση με έργα τοπικών ζωγράφων.
Ο Δήμαρχος εξήρε τη δράση της Αδελφότητας τονίζοντας ότι έχει μία σπουδαία παραγωγή πνευματικού και πολιτιστικού έργου το οποίο έχει απόλυτη ανάγκη ο τόπος μας, ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εθελοντική προσφορά που καταγράφεται.
Συνάμα τόνισε ότι οι Αδελφότητες και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι μπορούν να αποτελέσουν τους βασικούς συνεργάτες του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου ώστε από κοινού να προβάλλουν τον πολιτισμό, που αποτελεί ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της περιοχής.
 
"Επιδιώκουμε τη συνεργασία και ελπίζουμε στο εξής να βοηθήσουμε περισσότερο και να βοηθηθούμε στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε. Προσπάθεια που έχει ως σκοπό να κρατήσουμε ζωντανά κύτταρα παράδοσης και πολιτισμού και να δώσουμε ανάσα και πνοή σε χωριά και οικισμούς που μαραζώνουν", υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Αμέσως μετά, στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τους ευεργέτες του χωριού Βασίλειο και Νικόλαο Πέτρου καθώς και ξενάγηση στους ανακαινισμένους χώρους του Μουσείου.
Εκεί έγιναν και τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου του Μουσείου, το οποίο φιλοτέχνησε σε κεραμεική πλάκα ο γλύπτης Βαγγέλης Κωστούλας, που κατάγεται από τους Μελιγγούς.

"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν πολιτιστικό πολυχώρο", τόνισε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών Περικλής Παππάς, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στη στήριξη των εκδηλώσεων της Αδελφότητας.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη