allnews-epirus

"ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑ"

«ΑΡΝΑΚΙ ΚΑΠΑΜΑ»
ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά αρνάκι
2 μεγάλα κρεμμλυδια
3 λεμόνια
1 αυγό (για αυγολέμονο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ¾ της κούπας ελαιόλαδο Αφού κάψει ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα).Μόλις ροδίσουν ελαφρά τα βγάζουμε με μία τρυπητή  κουτάλα . Στη συνέχεια αφού έχουμε κόψει, έχουμε στεγνώσει και έχουμε αλευρώσει  το αρνί ,το περνάμε από το τηγάνι ώσπου να ροδίσει. Παίρνουμε μία κατσαρόλα(ή χύτρα) ρίχνουμε μέσα το λάδι από το τηγάνι, το κρεμμύδι και το αρνί, προσθέτουμε και 2 ποτήρια νερό και το βράζουμε περίπου μία ώρα. Αφού κρυώσει κάνουμε αυγολέμονο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
*Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι
ΒΙΒΗ ΜΠΑΙΛΗ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη