Ένας νέος τουριστικός πόλος έξης θα είναι στην διάθεση των Ελλήνων και των επισκεπτών της χώρας απο το καλοκαίρι. Ο καταδυτικός τουρισμός, σε αρχαιολογικές περιοχές στον βυθό της θάλασσας, ναυάγια κ.λ.π.
Ο καταδυτικός τουρισμός αποτελεί έναν τομέα ιδιαίτερα ποιοτικό καθώς ελκύει άτομα που θεωρούνται υψηλού οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου. Αριθμεί περισσότερους από 8 εκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 4 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρώπη. Τα δύο πρώτα αρχαιολογικά καταδυτικά πάρκα είναι τοποθετημένα κοντά στην Πύλο- στη νοτιο- δυτική Πελοπόννησο- πρόκειται σύντομα να υποδέχονται επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν αρχαία ναυάγια αλλά και γενικότερα την υποβρύχια αρχαιολογία.
Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται τα ερείπια αρχαίων εμπορικών πλοίων από την Ρωμαϊκή και Βυζαντινή Αυτοκρατορία, αλλά και από την περίοδο του Μεσαίωνα, τα οποία ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους στο νησί της Σαπιέντζας. Αν και τα σκαριά των πλοίων έχουν διαλυθεί εδώ και χρόνια, τα φορτία τους, τα οποία περιλαμβάνουν γρανιτένιες κολόνες από τη Μέση Ανατολή, αμφορείς και λίθινες σαρκοφάγους, βρίσκονται ακόμα διάσπαρτα σε όλο το βυθό της θάλασσας.
Ήδη aπό τον Οκτώβριο έχει συγκροτηθεί 15μελής επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα συναρμόδια υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου, να ετοιμαστεί η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα καθορίζει τις περιοχές δημιουργίας αυτών των πάρκων, καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους.