allnews-epirus

...ΟΤΑΝ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Δυναμική, τολμηρή και ποτέ με μαλλί κομμωτηρίου. Η πρώτη κυρία της χώρας, η γυναίκα που έκανε ένα βήμα πίσω στην καριέρα της όταν ο Τσίπρας άρχισε να καλπάζει προς την κορυφή, έχει αφήσει την σφραγίδα της και στο Πανεσπιστήμιο της Πάτρας, όπου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του thebest.gr έδινε μάχες με τον μετέπειτα Πρόεδρο του ΤΕΕ Θανάση Γιανναδάκη, με τον οποίο ωστόσο παρά το γεγονός ότι τους χώριζαν πολιτικές διαφορές, είχαν φιλικές σχέσεις.
Όπως γράφει σε ένα εκτενές αφιέρωμά του το thetoc η σιωπηλή και πάντα διακριτική Μπέτυ Μπαζιάνα που βλέπουμε σήμερα, όταν έκανε το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο στην Πάτρα, είχε ξεκινήσει μεγάλο αγώνα, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη εναντίον καθηγητή της, τον οποίο είχε κατηγορήσει ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσε αμοιβές της (σε ερευνητικό πρόγραμμα του ΟΤΕ).
Παρά την αδιαλλαξία του πανεπιστημίου απέναντί της και την υποστήριξη που προσέφερε στον καθηγητή, επέμεινε μέχρι που δικαιώθηκε στο δικαστήριο, σε μια πολυσυζητημένη υπόθεση, η οποία άνοιξε ένα ολόκληρο ζήτημα σχετικά με το πώς λειτουργούν κάποια πράγματα στα Πανεπιστήμια. Δικηγόρος της σε εκείνη την υπόθεση ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες της, είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης -κάτι που ποτέ δεν δέχτηκε ο καθηγητής της ο οποίος αθωώθηκε στο Εφετείο. Μάλιστα σε δήλωσή του στο "Πρώτο Θέμα" είχε αναφέρει:«Επεσαν στο κενό όλες οι κατηγορίες της κυρίας Μπαζιάνα προς το πρόσωπό µου. Αθωώθηκα στο εφετείο και καταδικάστηκε η ίδια να µου καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ και να µην αναφερθεί ξανά στο όνοµά µου. Επειδή ανήκει στον αριστερό χώρο και διαθέτει πολιτική στήριξη, της δίνεται το δικαίωµα να καθυβρίζει έναν καθηγητή Πανεπιστηµίου;».
Η Μπαζιάνα, προέρχεται από μια οικογένεια των Σοφάδων της Καρδίτσας που είχε παράδοση στην Αριστερά, στην οποία εντάχθηκε και η ίδια από το σχολείο. Κι ως μέλος της ΚΝΕ ανήκε στα πιο μαχητικά, το ίδιο αργότερα στο Συνασπισμό. Σε εκείνες τις μάχες του Πανεπιστημίου, συναντήθηκε με πολλούς Πατρινούς πολλοί από τους οποίους παραμένουν φίλοι της.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη