allnews-epirus

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Mε τον κ. Κώστα Καραμανλή να αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσωπο που θα επιδιωχθεί να είναι ο υποψήφιος διάδοχος του κ. Κάρολου Παπούλια, ο κ. Αλ. Τσίπρας ανοίγει τα επόμενα εικοσιτετράωρα τα χαρτιά του για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τα σχετικά σενάρια φούντωσαν χθες ύστερα από πληροφορίες περί επικοινωνίας και προγραμματισμένης συνάντησης των δύο ηγετών, που ωστόσο διαψεύστηκαν τόσο από το Μαξίμου όσο και από την Παναγή ΚυριακούΩστόσο, πηγές κοντά στον πρώην πρωθυπουργό δεν απέκλειαν, εάν ζητηθεί από τον κ. Τσίπρα, να υπάρξει επικοινωνία και ενδεχομένως συνάντηση των δύο ανδρών, ενώ, όπως γράφει η Καθημερινή,σε ό,τι αφορά την απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στο ενδεχόμενο πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία, καλά πληροφορημένες πηγές έσπευδαν να σημειώσουν ότι «η θετική ή αρνητική απάντηση δεν θα πρέπει να προεξοφλείται».
Στελέχη στο περιβάλλον του κ. Καραμανλή σημείωναν ότι οι ενστάσεις που φέρεται να έχει εκφράσει, κατά το παρελθόν, ο κ. Καραμανλής για την Προεδρία παραμένουν εν ισχύι, αν και όπως αναγνώριζαν οι συνθήκες έχουν μεταβληθεί έκτοτε. Από το καραμανλικό στρατόπεδο σημειωνόταν ότι ουδεμία επικοινωνία σχετικώς έχει υπάρξει (σ.σ. όχι μόνο χθες αλλά και το προηγούμενο διάστημα), ενώ τα σενάρια αποδίδονταν σε μια προσπάθεια να εκμαιευτεί η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού ή ο τελευταίος να βρεθεί σε θέση που να μην μπορεί να αρνηθεί.
Στο κάδρο των υποψηφίων περιλαμβάνεται ένα ακόμη όνομα, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, η υποψηφιότητα του οποίου μοιάζει επίσης ισχυρή. Πέραν του ότι αποτελεί σημαίνον στέλεχος και αντιπρόεδρο της Ν.Δ., ενδεχόμενη είσοδός του στην Ηρώδου «απελευθερώνει» και τη θέση του επιτρόπου δίνοντας τη δυνατότητα σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανόν τον κ. Δημ. Παπαδημούλη, να εισέλθει στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη