allnews-epirus

Δ.ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ: " ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ..."


«Είμαστε εδώ για να σημάνουμε συναγερμό, ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί ο τόπος σε αυτή την κατάσταση, ότι πρέπει άμεσα να επιλυθούν όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και με άμεσες ανάσες ανακούφισης» δήλωσε από την Άρτα ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος περιοδεύει από το πρωί στις περιοχές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα παλέψει κυρίως για να χαραχτεί «ένας νέος δρόμος ανάπτυξης με κεντρικό σχεδιασμό, με πρόγραμμα, έτσι ώστε να υπηρετεί πραγματικά τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες».
Κατά τις συζητήσεις που είχε στα χωριά Ανθότοπος, Νεοχώρι και Κομπότι, ο κ. Κουτσούπας εισέπραξε -όπως είπε- τη μεγάλη ανησυχία των κατοίκων, «γιατί χαμηλώνουν τα φώτα της δημοσιότητας απέναντι σε ένα πρόβλημα, όπως ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Άρτας και στη συνέχεια οι κάτοικοι νιώθουν μόνοι, απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Έχουν χάσει τις περιουσίες τους, σπίτια, το νοικοκυριό τους, έχουν πληγεί καλλιέργειες».
Ο γγ του ΚΚΕ επανέλαβε πως η παρουσία του στις περιοχές, που επλήγησαν, είναι στην κατεύθυνση των πιέσεων και των παρεμβάσεων για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων. «Εμείς είμαστε εδώ ακριβώς για να επισημάνουμε αυτό. Ότι πρέπει και χρειάζεται συνεχής αγώνας κάθε μέρα, πρώτα απ΄όλα των ίδιων των εργαζομένων του νομού της Άρτας, των Αρχών εδώ, όλης της Ελλάδας. Και βεβαίως, παρεμβάσεις δικές μας. Εμείς αυτό υποσχεθήκαμε, γι αυτό είμαστε εδώ. Και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Θα βομβαρδίσουμε με ερωτήσεις, με επερωτήσεις, με επίκαιρες ερωτήσεις, με παρεμβάσεις και με προτάσεις νόμου. Κυρίως, όμως, θα στηρίξουμε τους κατοίκους σ΄αυτόν τον αγώνα. Για να υπάρχουν και άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως είναι οι αποζημιώσεις -που χρειάζονται γρήγορη καταγραφή όλων των ζημιών- η αποζημίωση των καλλιεργητών από τον ΕΛΓΑ και των καλλιεργειών που επλήγησαν».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αποκατάστασης των βιολογικών καθαρισμών, «όπου τα λύματα πλέον πέφτουν και πλήττουν όχι μόνο το ποτάμι, αλλά και τον Αμβρακικό κόλπο». Επιπλέον, τόνισε πως το κύριο ζητούμενο είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας και της περιοχής, σημειώνοντας: «Άλλωστε, τα αντιπλημμυρικά έργα ενισχύουν -ως έναν βαθμό- και αυτό που λέμε εξάλειψη της ανεργίας με αύξηση της απασχόλησης».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη