allnews-epirus

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ¨ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ"


Μια γιορτή για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας οργάνωσε το Δ.Σ. του ιδρύματος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος και ο Δήμορχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα, υπογραμμίζοντας και οι δύο ότι η εκδήλωση αποτελεί και μια συμβολική απόδοση τιμής στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας. 
Γιατί, όπως σημείωσε ο Μητροπολίτης, «είναι αυτοί που μας μεγάλωσαν, μας ανέθρεψαν, μας μετέφεραν τον πολιτισμό και την παράδοση μας, είναι αυτοί στους οποίους οφείλουμε τα πάντα. Κι αυτό επιβάλει ο πολιτισμός και η παράδοση μας:  τώρα που αυτοί έχουν την ανάγκη μας, να τους σκεφτόμαστε και να τους φροντίζουμε. Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου, ἵνα εὖ σοι γένηται, μας λέει ο Θεός, δηλαδή τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου για να είναι η ζωή σου καλή».
«Ήρθαμε να τιμήσουμε εσάς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που έχετε προσφέρει πολλά σ’ αυτόν το τόπο και σε μας», είπε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ο Ζωγράφειος Οικός Ευγηρίας αποτελεί ένα παράδειγμα συνέργειας Δήμου και Μητρόπολης «ώστε να εξασφαλίζουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους ηλικιωμένους μας».
Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε την «οικοδέσποινα» κ. Ντίνα Μπακόλα,  Δημοτική Σύμβουλο, Αντιπρόεδρο του Οίκου Ευγηρίας, αλλά και όλα τα μέλη του Δ.Σ. όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί όπως είπε δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να εξασφαλίσουν τις άριστες συνθήκες λειτουργίας  του Οίκου.
Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης, οι Αντιδήμαρχο, Θανάσης Μανταλόβας και Γιάννης Λιόντος, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος και Βάσω Μέγα, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Πολίτες για την Ανατροπή», Λάζαρος Νάτσης, και «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ, Αλέκα Βακαλοπούλου και οι Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κυριαζής.


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη