allnews-epirus

ΙΤΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟΝ 4ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΒΑ

Ειδική ομάδα γιατρών από το Ιατρικό Κέντρο της Πάντοβα καταφθάνει απόψε στην Πάτρα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ώστε να τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα και έτσι να μπορέσει με ασφάλεια να μεταφερθεί στην Ιταλία ο 4χρονος Αλέξανδρος.
Σύμφωνα με τις πηγές του tempo24.gr, λόγω της σοβαρότατης κατάστασης της υγείας του παιδιού, έπειτα από συνεννόηση των θεραπόντων ιατρών του Πανεπιστημιακου Νοσοκομείου Πατρών του Ρίου και του Ιατρικού Κέντρου της Πάντοβα, έρχεται εκτάκτως η ειδική ομάδα ιατρών από τη γειτονική χώρα στο αεροδρόμιο του Αράξου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προκειμένου οι γιατροί με επέμβαση να συνδέσουν ειδικό μηχάνημα στο παιδί το οποίο θα λειτουργεί ως καρδιά.
Αφού γίνει σήμερα αργά αυτή η επέμβαση θα πάει στην Πάτρα ειδική κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει το παιδί με ασφάλεια και να αποφευχθούν οι πολλές μετακινήσεις του και πιθανότατα αύριο πρωί (χωρίς να αποκλείεται και η νυκτερινή μεταφορά αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες) θα μεταφερθεί με αυτήν στο αεροδρόμιο του Αράξου, όπου θα επιβιβαστεί όλο το όχημα σε αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το αεροσκάφος με την μονάδα του ΕΚΑΒ που θα μεταφέρει τον 4χρονο θα φθάσει στη Βενετία και από εκεί, με τη συνοδεία αστυνομικών αυτοκινήτων για γρήγορη μεταφορά, θα φθάσει στο ιατρικό κέντρο της Πάντοβας για να γίνει το χειρουργείο.
Οπως ανέφεραν οι γιατροί, η λύση αυτή προκρίθηκε ως η πιο ασφαλής για την ζωή του μικρού που κρέμεται από μια κλωστή.
Το ALL NEWS EPIRUS σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Tempo24 της Πάτρας, θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις του 4χρονου Πρεβεζάνου, στη μάχη του να κερδίσει την ζωή του και θα σας ενημερώνει...


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη