allnews-epirus

Θρίλερ με τη διαπραγμάτευση-Το μεσημέρι νέο Eurogroup-Oλονύχτιες συναντήσεις Τσίπρα


ΤΩΡΑ (00.10):Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε πριν από λίγο, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες .
Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ξαναρχίζουν οι διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με τους προέδρους των θεσμών Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) , Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) και Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ).
Στις συνομιλίες συμμετέχει και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα τερματίστηκε λίγο πριν συμπληρωθεί μια ώρα από την έναρξή της και θα επαναληφθεί αύριο το μεσημέρι, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.
"Τελείωσε για σήμερα. Το Eurogroup θα συνεχίσει (τις εργασίες του) αύριο στις 13:00" τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), έγραψε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Στουμπ.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές οι συζητήσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τους διεθνείς πιστωτές συνεχίζονται.

ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΡΙΟ

Ενημερωθήκαμε για την πορεία των διαπραγματεύσεων αλλά δεν υπήρχε τελική πρόταση στο τραπέζι για να αποφασίσουμε. δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.
Θα έχουμε μια πρόταση αύριο το πρωί. Είναι σημαντικό να συνεχίζονται οι διαδικασίες. Για να δείξουμε στον έξω κόσμο ότι πάμε σοβαρά για μια συμφωνία, δήλωσε ο Αλ. Στουμπ.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ
   
Ενημερώσαμε απλά τους υπουργούς για το πού βρισκόμαστε, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ.
Δεν έχουμε ακόμη συμφωνία αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε εάν χρειαστεί μέσα στη νύχτα. Το Eurogroup θα συγκληθεί και πάλι αύριο στις 13:00 ώρα Βελγίου, ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

ΝΕΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται νέες διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 12 τα μεσάνυχτα, με πιθανή τη συμμετοχή και των επικεφαλής των υπολοίπων θεσμών.

"ΞΙΝΟΙ" ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξήλθαν της συνεδρίασης του Eurogroup με «ξινή διάθεση», αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί εμφανίστηκαν «ξινοί» μετά την ολοκλήρωση ακόμη ενός Eurogroup, καθώς και πάλι δεν επετεύχθη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.Όπως εξηγεί η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι υπουργοί είναι δυσαρεστημένοι και εκνευρισμένοι, καθώς για τρίτη φορά σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας, συνήλθε έκτακτο Eurogroup, δίχως να υπάρξει θετική έκβαση.Παράλληλα, τονίζεται ότι η Ελλάδα αρνείται να συμβιβαστεί με τα έκτακτα μέτρα, όπου προτείνουν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.

ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ:Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΦΙΚΤΗ

Η συμφωνία παραμένει εφικτή και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, ο επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιερ Μοσκοβισί. Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, με στέρεες μεταρρυθμίσεις και ένα εξασφαλισμένο μέλλον, τόνισε και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτό θα εργαστούμε.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη