allnews-epirus

"Απόβαση" Ιταλών -επαγγελματιών κυνηγών στην Ήπειρο -Πυροβολούν οτι "πετάει" - Η Αλβανία τους "έκλεισε" την πόρτα...


Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο…. Δεν φθάνουν οι χιλιάδες Έλληνες κυνηγοί που ξαμολιούνται στην ύπαιθρο και ότι βρεθεί μπροστά τους το πυροβολούν, έχουμε και τους μεγάλους αριθμούς Ιταλών κυνηγών, που κάνουν πραγματική απόβαση αυτή την περίοδο στην Ήπειρο, για μπεκάτσες, ορτύκια κι οτιδήποτε πετάει. Ανενόχλητοι, εφοδιασμένοι με ψυγεία, ειδικούς κράχτες πουλιών και επαναληπτικά κυνηγετικά όπλα, «σαρώνουν» χωρίς κανένα όριο στους κυνηγότοπους αρχικά της Πρέβεζας και της Θεσπρωτίας, και στη συνέχεια σταδιακά προς το εσωτερικό της Ηπείρου.
Η ελληνική νομοθεσία δεν τους το απαγορεύει, Αλλά οπωσδήποτε κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάθε χρόνο από τους Ιταλούς κυνηγούς, θα γίνονταν τέτοια «σφαγή» πουλιών, δηλ. στην κυριολεξία απογυμνώνουν την ύπαιθρο από οτιδήποτε πετάει.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, δεν πρόκειται για ερασιτέχνες – χομπίστες κυνηγούς.
Είναι καθαρά επαγγελματίες κυνηγοί, που εφοδιάζουν τα καλά ιταλικά εστιατόρια με τα πουλιά σε ακριβές τιμές.
Μάλιστα είναι τόσο καλά οργανωμένοι, που έχουν τους ανιχνευτές των κυνηγότοπων, οι οποίοι ειδοποιούν τους «εκτελεστές» που όπου φθάνουν δεν αφήνουν ούτε ένα πουλί ζωντανό. Στη συνέχεια είναι οι μεταφορείς, που μεταφέρουν στην Ιταλία τα ψυγεία με τα πουλιά , τα παραδίδουν εκεί σε συνεργάτες τους που τα προωθούν στα εστιατόρια και οι ίδιοι επιστρέφουν για να παραλάβουν τα νέα.
Η Κοινοτική νομοθεσία δεν απαγορεύει το κυνήγι στις χώρες της ΕΕ ακόμη και από κατοίκους διαφορετικών χωρών από αυτές που τους δέχονται, αλλά παντού υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των θηραμάτων. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην Ελλάδα. Επίσης συνήθως οι κυνηγοί μιας χώρας αποφεύγει να πηγαίνει σε κυνήγι σε άλλη χώρα. Αυτά βέβαια δεν ισχύουν για τους Ιταλούς, που εκμεταλλεύονται τα κενά της ελληνικής νομοθεσίας και «αποβιβάζονται¨ εδώ καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους.
Το ίδιο κάνουν και στην Αλβανία, αλλά εκεί πλέον απαγορεύτηκε το κυνήγι και τους «έκλεισαν την πόρτα» οπότε στράφηκαν προς την Ελλάδα και κυρίως στην Ήπειρο. Μάλιστα η αλβανική κυβέρνηση για να προστατέψει το περιβάλλον και τα πουλιά , πολλές κατηγορίες τω οποίων κινδύνευαν με εξαφάνιση, η απαγόρευση του κυνηγιού στην Αλβανία θα συνεχιστεί τουλάχιστον για μια τριετία ακόμη…
Έλληνες κυνηγοί και κάτοικοι των περιοχών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, που έκαναν τις καταγγελίες στο All News Epirus μας διευκρίνησαν ότι οι Ιταλοί εκδίδουν κανονικά τις κυνηγετικές άδειες στην Ελλάδα, χωρίς κανένα περιορισμό ούτε καν στον αριθμό των θηραμάτων. Το τελευταίο θα τους απέτρεπε να έλθουν στην Ελλάδα, αν είχε τεθεί σαν όρος,
Το όλο θέμα έχει πλέον πάρει διαστάσεις και θα οξυνθεί ιδιαίτερα όσο διαρκεί το κυνήγι στην Ελλάδα,. Αν δε παρθούν άμεσα σοβαρά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, σε λίγο δεν θα βλέπουμε ούτε… σπουργίτια στον ουρανό της Ηπείρου.

φοτο-FB

3 Σχόλια

  1. Υπάρχει και διάψευση στο άρθρο αυτό:
    http://www.ekoe.gr/nea/deltia-tipou/74-26-01-2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. και παλια να ειναι η φωτο ποιος μπορει να χαρακτηρισει την εικονα φυσιολογικη.Δεν ειμαι κατα του κυνηγιου μεσα ομως σε φυσιολογικα πλαισια.Η πλεονεξια βλαπτει,αλλιως λεγεται ΜΑΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη