allnews-epirus

Ενημέρωση για την ορθή διαχείριση κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών


Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσων χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα,  προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα που προκύπτουν στο περιβάλλον από τη διασπορά των άδειων πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων, οι Δήμοι Ιωαννιτών και Ζίτσας πραγματοποιούν ημερίδες με θέμα: «Ορθή Διαχείριση των Κενών Πλαστικών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών  Προϊόντων»

Οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο(04/03/2017) στις 18.00 μ.μ. στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Παμβώτιδος στον Κατσικά, και την Κυριακή (05/03/2017) την ίδια ώρα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Τ.Κ. Ζίτσας.
Το διήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης & Ανακύκλωσης, του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας,  του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων και απευθύνεται  σε παραγωγούς, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς, γεωπόνους, υπηρεσιακούς παράγοντες, υπεύθυνους  καταστημάτων πώλησης γεωργικών φαρμάκων   και γενικότερα σε όλους τους εμπλεκόμενους με τη διαχείριση, χρήση και διακίνηση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
Στους στόχους αναφέρθηκαν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Κατηρτζίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Δεβέκος καλώντας ταυτόχρονα όλους εμπλεκόμενους να παρευρεθούν στις ενημερωτικές ημερίδες.
«Χρυσή ευκαιρία για να γίνουμε νοικοκυραίοι στον τομέα του ο καθένας», χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ζίτσας τις ημερίδες καθώς και  την εφαρμογή προγράμματος διαχείρισης υλικών συσκευασίας φυτοπροστατευτικών προϊόντων που θα υλοποιηθεί στους δύο Δήμους σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας και το Σύλλογο Γεωπόνων Ιωαννίνων και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη συλλογή, αποκομιδή και ανακύκλωση των κενών πλαστικών συσκευασιών.
«Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ενεργά στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων που  μπορούν να έχουν τα συγκεκριμένα προϊόντα στον άνθρωπο και το περιβάλλον,» εξήγησε ο κ. Πλιάκος και πρόσθεσε, «ως Δήμος αγκαλιάσαμε την πρωτοβουλία γιατί θα πρέπει σιγά-σιγά να αποκαταστήσουμε αυτά που τόσα χρόνια μας προβλημάτιζαν».
Σημαντική χαρακτήρισε την ημερίδα από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Κατηρτζίδης τονίζοντας «Ο Δήμος Ιωαννιτών δείχνοντας για μια ακόμη φορά τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες-ανησυχίες, αξιοποιώντας την τεχνολογία και τον μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει θα συνδράμει με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο στην περιβαλλοντική αυτή δράση με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα του οικοσυστήματος της Παμβώτιδας που είναι και ο αποδέκτης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων που αναπτύσσονται στις γύρω περιοχές».
Τους Δήμους Ιωαννιτών και Ζίτσας που συνδράμουν στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων ευχαρίστησε  παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων Μιχάλης Δεβέκος παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους  του προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
Το πρόγραμμα των δύο ενημερωτικών ημερίδων περιλαμβάνει, παρέμβαση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αγροεφοδίων Νομού Ιωαννίνων Μιχάλη Δεβέκο, κεντρική ομιλία με θέμα «Διαχείριση κενών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων» από τον γεωπόνο του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας Μηνά Πελεκάνο.
Ενώ, στον Κατσικά, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου δήμου Ιωαννιτών Δημήτρης Κατηρτσίδης και στη Ζίτσα ο Δήμαρχος, Μιχάλης Πλιάκος. Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.



Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη