ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Dropdown Menu

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2019

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΎΝ ΤΑ ΕΡΓΑ...ΟΥΡΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ...
by allnews EPIRUS - 0


Εικόνες ντροπής, που κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν για να καλύψουν λάθη τους, την ανυπαρξία τους, αδιαφορία, καθυστέρηση έργων και πολλά άλλα, ελπίζοντας οτι θα γίνουν έρευνες για όσα συνέβησαν στα έργα του αεροδρομίου Ιωαννίνων και κάποιοι θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη...
Δείτε λοιπόν την ταλαιπωρία των ξένων επιβατών που φθάνουν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν στην Κοπεγχάγη, Στοκχόλμη, Όσλο, Γκέτεμποργκ. Μπιλούντ κ.λ.π. Ουρές δεκάδων μέτρων έξω από το κτίριο αναχωρήσεων, μέχρι να μπούν σε αυτό και να προσεγγίσουν τους χώρους ελέγχου εισιτηρίων και αποσκευών. Κάτω απο τον καυτερό ήλιο. -ή την βροχή-, είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν φανερά εξοργισμένοι, αλλά πώς να αντιδράσουν οι άνθρωποι?
Ιδια και χειρότερη εικόνα στην άλλη πλευρά του κτιρίου, στην αίθουσα αφίξεων, όπου κι εκεί ουρες επιβατών για την παραλαβή των αποσκευών τους κάτω απο μεγάλες ...τέντες.
Κι όλες αυτές οι εικόνες που είναι εξαιρετικά ντροπιαστικές για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων γιατί?
Κι ο τελευταίος Γιαννιώτης γνωρίζει το πώς ένα "σύγχρονο γεφύρι της Άρτας". δημιουργήθηκε τα τελευταία 20 χρόνια στον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου Ιωαννίνων. Ξεκίνησε με τις προοπτικές νέου κτιρίου 100.500 τ.μ σε τρεις ορόφους, χρησιμοποιήθηκαν μελέτες που δεν προβλέπονταν για το συγκεκριμένο έργο, όλα ακυρώθηκαν, ακολούθησαν καθυστερήσεις, τροποποιήσεις κ.λ.π και τελικά απο τον προβλεπόμενο προϋποογισμό των 50 εκατομ ευρώ, ένα συρρικωμένο κτίριο που δεν φθάνει τα 3.000 τ.μ άρχισε να κατασκευάζεται εδώ και χρόνια με ρυθμούς τραυματισμένης χελώνας και φυσικά εξαιρετικά μειωμένο προϋπολογισμό. 
Αχικά έγινε ένα μέρος της νέας αίθουσας αναχωρήσεων και στην συνέχεια άρχισε η κατασκευή του υπόλοιπου κτιρίου. Χρονοδιάγραμμα παράδοσης όλου του κτιρίου, αρχικά τέλη Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου, στη συνέχεια τέλη Δεκεμβρίου, στη συνέχεια τέλη Ιανουαρίου και τέλη Μαρτίου, ώστε να είναι έτοιμο τον Απρίλιο που αρχιζαν οι πτήσεις εξωτερικού...
Πλησιάζουμε λοιπόν στα τέλη Ιουνίου και ιδού τα αποτελέσματα...
Και να δοθεί σε λειτουργία η υπόλοιπη αίθουσα αναχωρήσεων, θα υπάρξει μια άμβλυνση του προβλήματος, αλλά και πάλι προβλήματα θα υπάρχουν στην γρήγορη και αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των επιβατών.
Το All News Epirus, έγκαιρα είχε προειδοποιήσει τους πάντες για την αίθουσα αφίξεων που παραμένει η ίδια, οτι είναι ανεπαρκέστατη. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε και η παραλαβή των αποσκευών θα γίνεται στον συγκεκριμμένο περιορισμένο χώρο, με τους επιβάτες να περιμένουν στην ουρά και εκτός κτιρίου, μέχρι να φθάσουν στον μοναδικό ιμάντα μεταφοράς αποσκευών.

φωτο: Οι τέντες της φωτό, είναι η ...αίθουσα αφίξεων και παραλαβής αποσκευών των επιβατών που φθάνουν με πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Προσωρινή λύση, αλλά το ρεζιλίκι παραμένει κυρίως για την εικόνα που αντιμετωπίζουν οι ξένοι. Πότε θα αποσυρθούν οι τέντες? Λένε μέχρι αρχές Ιουλίου, αλλά σε αυτό το έργο, ποτέ, κανένα χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε....

Κι αν κάποτε η ανάδοχος εταιρεία ισχυρίζονταν οτι δεν ήταν συνεχής η χρηματοδότηση των έργων γι αυτό εργάζονταν...νωχελικά, αυτό το πρόβλημα είχε λυθεί εδώ και μήνε. Συνέχισε όμως να εργάζεται με τους ίδιους αργούς ρυθμούς, αποδεικνύοντας οτι ελάχιστα την απασχολούσε η εξυπηρέτηση της κίνησης του αεροδρομίου.

φωτο: ...και τα έργα για τον νέο κόμβο του αεροδρομίου, είναι ακόμη σε εξέλιξη....

Και να λοιπόν που φθάνουμε στα μέσα του 2019 και ακόμη είναι σε εξέλιξη, ενα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει το ....2006!!! 
Είναι περήφανοι οι υπουργοί, βουλευτές όλων μετά το 2000 κυβερνήσεων και τοπικές Αρχές γι αυτή την κατάσταση του ορατού "δια γυμνού οφθαλμού" εμπαιγμού των Ηπειρωτών, κύριο στοιχείο του οποίου ήταν και παραμένει η αδιαφορία τους?
Τρέχουν σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, σπαταλούν εκατομμύρια για να προσελκύσουν τουρίστες, οι τελευταίοι έρχονται και ταλαιπωρούνται αφάνταστα για να ταξιδέψουν ή να παραλάβουν τις αποσκευές τους. Κι όλα αυτά γιατί, μια εργολαβική εταιρεία, δουλεύει με τους ρυθμούς που την βολεύουν, έστω για να ολοκληρώσει αυτό το συρρικνωμένο έργο όπως το κατάντησαν...


φωτο:...κι απο τα αεροπλάνα, οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι, κάτω απο οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, να περπατήσουν αρκετά, να ανέβουν σκαλοπάτια για να φθάσουν στον χώρο των αφίξεων. Υπάρχει έλλειψη λεωφορείων μεταφοράς επιβατών στα αεροδρόμια?


Και το χειρότερο είναι το εξής: Αν και αυξήθηκαν φέτος εν μέρει οι διεθνείς πτήσεις, θα ήταν διπλάσιες, αφού υπήρχε έντονο ενδιαφέρον για περισσότερες και από νέους προορισμούς, αλλά τους εμπόδισαν τα όσα συμβαίνουν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και δεν θέλησαν να υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τους επιβάτες τους. Τουλάχιστον δύο περιμένουν την ολοκλήρωση των έργων, με την ελπίδα να αρχίσουν πτήσεις απο τα τέλη Ιουλίου.
Θα επανέλθουμε όμως σε αυτό το σοβαρό θέμα, πολύ σύντομα...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ - (All News Epirus)

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου