Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!Ιστορική η χθεσινή (Πέμπτη) ημέρα για Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, αφού δόθηκε σε λειτουργία απο το απόγευμα το νέο κτίριο ύστερα απο πολλά χρόνια κι αφού πέρασε απο "χίλια κύματα" και κατέληξε έστω  συρρικνωμένο, να αποτελεί ένα σύγχρονο αεροδρόμιο, που αντικατέστησε το γνωστό παμπάλαιο....Κάτι μικροεργασίες που απέμειναν θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, αλλά οι ταξιδιώτες μπορούν πλέον να το χρησιμοποιούν.
Οι πρώτοι που πάτησαν το πόδι τους στις νέες αίθουσες του αεροδρομίου, ήταν οι επιβάτες της βραδυνής πτήσης της Olympic Air απο την Αθήνα που παρέλαβαν κανονικά τις αποσκευές τους στην αιθυσα αφίξεων και όχι κάτω απο τις προσωρινές τέντες που ήδη απομακρύνθηκαν. Ταυτόχρονα απομακρύνθηκαν όλες οι σκαλωσιές, τα προσωρινά χωρίσματα στο εσωτερικό του κτιρίου κ.λ.π.Στην διάθεση των αεροπορικώνεταιρειών είναι πλέον 5 check in και αναμένεται να τοποθετηθούν άλλα δύο. Η καφετέρια του αεροδρομίου, τα γραφεία της ΥΠΑ κ.λ.π. μεταφέρθηκαν από χθες στους νέους μόνιμους χώρους τους. Επίσης έτοιμο είναι και το γραφείο Πληροφοριών, της Αστυνομίας κ.λ.π.
 Σήμερα οι επιβάτες όλων των πτήσεων και κυρίως αυτών απο το εξωτερικό δεν θα περιμένουν εκτός κτιρίου σε τεράστιες ουρές μέσα στον ήλιο, αλλά θα χρησιμοποιούν την ολοκληρωμένη αίθουσα αναχωρήσεων.
 Ήδη τοποθετήθηκαν καθίσματα και αναμένεται τι επόμενες ημέρες ο αριθμός τους να αυξηθεί, εντός και εκτός κτιρίου.

 Σε λειτουργία τέθηκε και ο νέος ιμάντας παραλαβής αποσκευών στην αίθουσα αφίξεων που ανακαινίστηκε, αλλά δυστυχώς δεν επεκτάθηκε και παραμένει στα ίδια στενά περιθώρια, που δύσκολα θα εξυπηρετεί μεγάλα αεροπλάνα.

 Ελάχιστες εργασίες παρέμειναν στον νέο κόμβο και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, οπότε θα δοθεί στην κυκλοφορία, μόλις ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση των νέων σηματοδοτών.
 Τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων στον χώρο των αφίξεων άρχισαν να λειτουργούν στις νέες τους θέσεις, καθώς και το γραφείο της τουριστικής αστυνομίας και πληροφοριών.
Βέβαι παραξενεύει η πινακίδα στην είσοδο του αεροδρομίου που το αναφέρει σαν "Nαtional" ενώ εδώ και χρόνια είναι και επίσημα "International". Αυτό τα παρατηρούσαν πολλοί χθες, αλλά νομίζω οτι πρόκειται για λάθος της κατασκευάστριας εταιρείας που εύκολα μπορεί να διορθωθεί, ή να το κάνει η ΥΠΑ. Παρατηρήσεις καταγράφηκαν και για τον φωτισμό της πινακίδας, αλλά ενδεχόμενα να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη .
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου