allnews-epirus

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ


 Ο πασίγνωστος και ιδιαίτερα αγαπητός στα Γιάννινα κι όχι μόνο, Φίλιππας Τσουμένης, έδωσε κι αυτός άνισο αγώνα με τον καρκίνο και σήμερα το πρωί, έφυγε απο την ζωή, σκορπώντας την θλίψη σε όσους τον γνώρισαν, τον εκτιμούσαν ιδιαίτερα και χρόνια τώρα ήταν στο πλευρό του στην αποδοτική προσφορά του, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στην πετυχημένη του επιστημονική καριέρα σαν Ουρολόγος, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Τα Γιάννινα, έχασαν έναν έντιμο και αποφασιστικό μαχητή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για πολλά χρόνια απο τις θέσεις που κατείχε μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, αλλά και για την τεράστια προσφορά του, σαν πρόεδρος  του ΟΚΠΑΠΑ (ήταν αυτός που πραγματικά έστησε τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής). Άφησε κενή την θέση του στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θωμά Μπέγκα.

Μόνο θετική καταγράφεται και η συμμετοχή του στο Νομαρχιακό συμβούλιο Ιωαννίνων, ενώ για σειρά ετών διετέλεσε και Νομάρχης Πρέβεζας.

Στην πολιτική ήταν βασικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ απο το 1975 και άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του απο τα πρώτα οργανωτικά βήματα του κόμματος όχι μόνο στα Γιάννινα και την Ήπειρο, αλλά πανελλαδικά.

Αναμφιβολα τα Γιάννινα έχασαν έναν εκλεκτο συμπολίτη, αποφασισμένο μόνο για ΠΡΟΣΦΟΡΑ στην περιοχή, κι αυτό έχει καταγραφεί με ανεξίτηλα γράμματα στην τοπική ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιστήμης. 

Καλό σου Ταξίδι Φίλιππα. Δεν σε ξεχνάμε. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου/

Γ.Κ

*Αύριο Κυριακή στις έξι το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό της Περιβλέπτου θα γίνει η κηδεία του Φίλιππου Τσουμάνη.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη