Απεβίωσε ο 29χρονος εγκαυματίας από τα Γρεβενά - Ορίστηκαν πραγματογνώμονες για την έκρηξη


Απεβίωσε, στις 12:05μμ, ο 29χρονος ο οποίος υπέστη καθολικό έγκαυμα στο 95% του σώματός του από την έκρηξη που σημειώθηκε σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής, στα Γρεβενά.

Ο 29χρονος εγκαυματίας διακομίστηκε χθες (04/05) το απόγευμα από το Νοσοκομείο Γρεβενών διασωληνωμένος στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Χτες βράδυ οδηγήθηκε στο χειρουργείο για τις απαραίτητες επείγουσες χειρουργικές πράξεις και στη συνέχεια παρέμεινε στη Μονάδα Εγκαυμάτων σε καταστολή και με υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τη συντονίστρια Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Παπανικολάου Σοφία Παπαδοπούλου, ο άτυχος νέος είχε υποστεί καθολικά εγκαύματα έκτασης 95% επιφανείας σώματος ολικού πάχους και συνοδό βαρύ εισπνευστικό έγκαυμα αεροφόρων οδών.

Υπουργείο Εργασίας: Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος στα Γρεβενά

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 28χρονου εργαζομένου που έχασε τη ζωή του, μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας και βιομάζας στα Γρεβενά, εκφράζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, βρίσκεται στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες.

«Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Α.Φ. - Γ. Μπ.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη