allnews-epirus

Η ¨ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ¨ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ¨ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ¨ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & ΔΗΜΟΣ...(ΦΩΤΟ)


Το πανέμορφο δασύλλιο των Ιωαννίνων, αυτό που δίνει μια διαφορετική πανέμορφη εικόνα στην πόλη, έχει χάσει μέχρι τώρα χιλιάδες -στην κυριολεξία-, πεύκα και οι αριθμοί τους καθημερινά αυξάνονται -με τις ευλογίες μάλιστα του Δασαρχείου-, και την προκλητική αδιαφορία απο Περιφέρεια, Δήμο, Περιβαλλοντικά Σωματεία και άλλους αρμόδιους φορείς.

 Η σφαγή των πεύκων ξεκίνησε το 2019 με ένα στόχο κοπής 2.450 δένδρων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την κοπή τουλάχιστον 5.000 πεύκων μέχρι τώρα, ενώ η τακτική αυτή συνεχίζεται καθημερινά με πλέον εντατικό τρόπο.

ΟΙ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 2-3 ΗΜΕΡΩΝ, ΜΌΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΝΩ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΟΡΜΩΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ...

Περίεργη τακτική του Δασαρχείου....

Η οργή περισσεύει λοιπόν στους Γιαννιώτες που πολλοί πήγαν στα σημεία που γίνεται η σφαγή των πεύκων, -κάποιοι ζητούσαν εξηγήσεις από τους εργαζόμενους, οι οποίοι απλά δήλωσαν οτι εκτελούσαν εντολές-, αλλά κυρίως η οργή στρέφονταν κατά του δασαρχείου, του περιφερειάρχη, του δημάρχου και των συλλόγων προστασία περιβάλλοντος, για την αδιαφορία των τελευταίων.

Υπενθυμίζουμε οτι τον Αύγουστο του 2019, ο δασάρχης Ιωαννίνων Χρ. Λαγός, είχε δηλώσει οτι δασικοί συνεταιρισμοί, θα κόψουν 2.450 πεύκα στο δασύλλιο Ιωαννίνων, γιατί ήταν γερασμένα, ή είχαν προσβληθεί απο φλοιογόνο έντομο. Μέχρι σήμερα υπολογίζεται οτι έχουν κοπεί πολλαπλάσια δένδρα, και η καταστροφή συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και ήδη. περιοχές έχουν απογυμνωθεί εντελώς απο πεύκα στην περιοχή της Καλλιθέας όπου εργάζονται τις μέρες αυτές τα αλυσσοπρίονα.

Το 2019 επίσης ο δασάρχης είχε δηλώσει στον συνάδελφο Α. Παπαδόπουλο στην εφημερίδα ¨Ελευθερία¨:

«Το δάσος εμφανίζει εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα σταθερότητας, παράγει μεγάλη ποσότητα ρητίνης και ένα τέτοιο οικοσύστημα προσβάλλεται εύκολα από το φλοιοφάγο έντομο που πάντα υπήρχε, όμως αναπτύσσεται ραγδαία λόγω του ήπιου χειμώνα και του μεγάλου αριθμού γέρικων δέντρων. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό σημαίνει ότι ο τελικός αριθμός των πεύκων που θα απομακρυνθούν θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι μία εκδήλωση πυρκαγιάς που αν δεν την προλάβουμε στην αρχή, θα είναι ανεξέλεγκτη».

Δηλαδή ένας ...αχταρμάς αιτιών, για φλοιογόνα έντομα, μεγάλη ποσότητα ρητίνης που παράγουν, γέρικα δένδρα, προβλήματα σταθερότητας, κ.λ.π. και το κερασάκι του κινδύνου της φωτιάς. Ούτε λέξη αν στο παρελθόν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο δάσος για άμεση αντιμετώπιση τυχόν ασθενειών, αν καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων λόγω σταθερότητας, γιατί κόβουν πεύκα μεταξύ των οποίων αρκετά μη γερασμένα (κι αυτό φαίνεται και απο το μέγεθος των κορμών), αλλά και απο το οτι τα δένδρα φαίνονται υγιή στο πράσινό τους κ.λ.π. Εκτός κι αν στο Δασαρχείο Ιωαννίνων, βρήκαν την λύση να μη καίγονται τα δάση,  αποψιλώνοντάς τα απο τα δένδρα...

Δάσος με...δενδρολίβανο...

Είπε κι άλλα ο δασάρχης τον Αύγουστο του 2019, που λόγω καλοκαιρινής ραστώνης τότε είχαν δυστυχώς περάσει απαρατήρητα.

«Πιστεύουμε -είπε-, ότι σε μία δεκαετία θα είναι εμφανής η εικόνα ενός νέου δασικού οικοσυστήματος στο δασύλλιο των Ιωαννίνων», ανέφερε ο κ. Λαγός. Η απόφαση του Δασαρχείου είναι η προμήθεια και φύτευση 4000 δέντρων όπως είναι η πλατύφυλλη δρυς, η ιπποκαστανιά, το σφένδαμο, η φιλύρα, η κρανιά, το κυπαρίσσι, η κουτσουπιά, η δάφνη, η λειγαριά, το δενδρολίβανο και άλλα παρόμοια πλατύφυλλα...». δήλωσε επι λέξει το 2019 ο δασάρχης, διανύουμε το 2022 και ενώ κόπηκαν χιλιάδες πεύκα, δεν φυτεύτηκε ούτε ένα ...δενδρολίβανο...


ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ λοιπόν, μέχρι να κοπεί και το τελευταίο πεύκο, να εξαφανιστεί ο...κίνδυνος φωτιάς, κι όλα θα είναι μια ...ωραία ατμόσφαιρα με δενδρολίβανα που θα φυτευτούν, ΟΤΑΝ και ΑΝ αποφασίσει το Δασαρχείο, αφού προηγουμένως κάνει ...ταμείο απο την πώληση των κορμών για παλέτες ....
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ 

2 Σχόλια

  1. ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
    γεια σε όλους
    Ευχαριστώ απεριόριστα τον Θεό που έβαλε το ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ξανά στο δρόμο μου.
    Για όλες τις οικονομικές σας ανάγκες ή αν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες, απλά επικοινωνήστε με αυτό το υπέροχο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ και θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.
    Αυτή η μεγάλη κυρία μόλις με βοήθησε με ένα μικρό ποσό των 18.000 €, και αυτό είναι υπεραρκετό για μένα. Αυτή η κυρία μόλις με έσωσε από μπελάδες.
    Είναι γυναίκα με καρδιά, χάρη σε αυτή την υπέροχη γυναίκα, μπόρεσα να αυξήσω το βιοτικό μου επίπεδο και το χρέος μου.
    Εάν χρειάζεστε ένα μικρό δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους και δεν θα απογοητευτείτε.
    Email: nikitaraslef1978@gmail.com
    Ευχαριστώ

    Παρατήρηση
    Εάν δεν είστε από την Ελλάδα, παρακαλούμε απόσχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας, Χρειάζεστε μια αξιόπιστη και αξιόπιστη εταιρεία για να λάβετε δάνειο για τη χρηματοδότηση του έργου σας, επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή στεγαστικό δάνειο; Μην κοιτάτε μακρύτερα από την Sunshine Financial Group Inc. Προσφέρουμε όλα τα είδη δανειακών υπηρεσιών, τόσο με εξασφαλισμένα όσο και χωρίς εξασφάλιση, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και πολλά άλλα με επιδοτούμενο επιτόκιο 3% ετησίως. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή

    Γνωρίζω ότι η λήψη ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα. επιτόκιο, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό σκορ ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

    Μην ανησυχείτε άλλο, γιατί, Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για ένα δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Προσιτό επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητες να λάβετε το δάνειο
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Όχι άλλοι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις στην τράπεζα. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα email στο sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +447360502110 | & Λάβετε απάντηση αμέσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη