allnews-epirus

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ 01:11 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ


Ιδιαίτερα αισθητός έγινε στα Γιάννινα, όπως και σε πολλές περιοχές του νομού και στην Θεσπρωτία ο σεισμός μετά τα μεσάνυχτα (
 01:11 )

 Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ. και επίκεντρο τα 27 χλμ. βορειοδυτικά των Ιωαννίνων. 

Άλλοι σταθμοί κατέγραψαν τον σεισμό  μεγέθους 3.8 και 2 σεισμούς μεγέθους 2+. Σημειώθηκαν επίσης 19 μικροί σεισμοί κάτω των βαθμών 2.0 Ρίχτερ που οι άνθρωποι κανονικά δεν μπορούν να αισθανθούν.

- Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε στη 01:11 μετά τα μεσάνυχτα (Σάββατο 31/12).Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2 χλμ.Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. δυτικά των Ιωαννίνων, σύμφωνα με το EMSC.

Άλλες αυτόματες καταμετρήσεις σεισμογράφων, έδωσαν 4ρίχτερ με επίκεντρο 7 χλμ. Β-ΒΑ της Λεπτοκαρυάς Θεσπρωτίας, με εστιακό βάθος 10 χλμ. κι άλλες 15,6 χλμ. ΒΔ της Τύριας Ιωαννίνων το επίκεντρο, με ισχύ 3,8 ρίχτερ.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη