allnews-epirus

Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε το οικόπεδό της στην Πάρο

 


Το οικόπεδο συνολικής έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, δεσμεύθηκε με απόφαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η δέσμευση αποφασίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διενεργούνται και στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που είχαν η Εύα Καϊλή και ο σύζυγός της μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Πάντως, μέσω του Έλληνα συνηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου η ευρωβουλευτής είχε προ ημερών αναφέρει ότι η αγορά του ακινήτου στην Πάρο υπήρξε καθόλου νόμιμη και τα χρήματα για αυτήν δικαιολογούνται από τις αμοιβές και τα εισοδήματά της.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο στην Πάρο, βρίσκεται σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού και σε απόσταση 600 μέτρων από τη θάλασσα. Η πώληση του οικοπέδου, έγινε έναντι 300.000 ευρώ τον περασμένο Μάρτιο, περίοδο κατά την οποία η Εύα Καϊλή και ο  Φραντσέσκο Τζιόρτζι ελέγχονται σε Ελλάδα και Ιταλία.

Το αγροτεμάχιο δεν αγοράστηκε μέσω κάποιας εταιρείας αλλά αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ζευγαριού, το οποίο σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα μηχανικό που ανέλαβε την αναθεώρηση της άδειας θα το χρησιμοποιούσε ως παραθεριστική κατοικία.

Το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο του ζευγαριού έχει δεσμευτεί μετά την αποκάλυψη του Qatargate, ενώ η εφημερίδα «Corriere della Serra» υποστηρίζει ότι η αγορά της έκτασης στο Ιστέρνι μπαίνει στο μικροσκόπιο των Εισαγγελέων μαζί με ένα ακίνητο στη Τσερβίνια.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι με αυτή την ενέργεια δέσμευσης του οικοπέδου «ανοίγει» ο δρόμος για ποινική δίωξη της κα. Καϊλή και στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Χαντζησαλάτας, οικονομικός σύμβουλος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου εφοριακών σχολίασε για την τύχη του οικοπέδου στην Πάρο: «Εάν τα στοιχεία που βρεθούν είναι επιβαρυντικά ακόμη και μόνο για το έναν από τους δύο, τότε το οικόπεδο δεσμεύεται, γιατί είναι έχουν δηλωθεί ως συνδικαιούχοι».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη